(VIDEO) Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova! Vučić: Nikada nećemo dozvoliti da se gazi dostojanstvo policajaca

Autor:

Vesti

07.06.2020

09:08 >> 09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije na platou ispred Palate "Srbija".

RepublikaFoto: RTS/printscreen
MUP slavi slavu ispred Palate Srbija

- Danas je savršen dan da se proslavi postizanje napretka i boljitka u policiji, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zahvalio pripadnicima MUP-a na zalaganju i požrtvovanju i dodao da će se nastaviti da ulaganjima u opremu, oružje, ali pre svega, u ljude.

- Snaga policije se proširila za skoro 5.000 ljudi, za skoro 700 novih vozila, četiri helikoptera, a tri još očekujemo. Uz nove uniforme i opremu, plate veće za gotovo 40 odsto, nove stambene projekte za veteran, koji su u toku - rekao je Vučić na obeležavanju Dana MUP-a ispred Palate Srbija.

Vučić: Naš posao je da uvek pozivamo i sebe i vas na poštovanje zakona, ja vam garantujem da rukovotstvo Srbije nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca i nikada nećemo dozvoliti da se gazi dostojanstvo policajaca


Predsednik je poručio da je od svih promena najprimetiniji porast uvažavanja građana prema pripadnicima MUP-a.

- Takvo poštovanje nije nešto što predsednik ili vlada mogu da kupe ili poklone, već je zasluženo posvešćenoscu pripadnika policije, boljim rezultatima i većim pozudanjem čitave policije - rekao je Vučić.

On je posebno zahvalio mladi polaznicima policija što su, kaže, pokazali ogromnu disciplinu i odgovornost tokom krize koja je izneadila ceo svet, ali ne i njih, i poželeo im mnogo uspeha u teškom radu.

- Vi ste ponajmanje bili iznenađeni i držali ste se hrabro, odgovorno i ozbiljno i time pokazali da zaslužujete policijsku značku i da se bavite jednim od najčasnijih zanimanja koje neka država može da ponudi - rekao je Vučić.
RepublikaFoto: RTS/printscreen
Nebojša Stefanović u obraćanju prisutnima

Skoro 400 novih pripadnika policije, polaznika 21. klase Centra za osnovu policijsku obuku, predstavljeno je danas na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da se policija hrabro borila protiv korona virusa.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Predstavljamo vam 400 polaznika, mladića i devojaka koji će vrlo brzo postati deo MUP. Želeo sam da Srbija danas upozna ove mlade ljude koji su zaslužili ovo mesto u našim redovima - rekao je Stefanović na svečanosti ispred Palate Srbija, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučić.


Stefanović je rekao da su polaznici, kada je počela kriza zbog epidemije koronavirusa, kada je bilo najteže, izrazili želju da nastave obuku i time zaslužili da postanu pripadnici MUP-a.

- Svi oni su odlučili da ostanu i nastave da uče i rade i da daju svoj doprinos za bezbednu Srbiju - rekao je Stefanović.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Ovaj dan tradicionalno je počeo svečanim sečnjem slavskog kolača u ime obeležavanja slave – Svete Trojice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Natasa

07.06.2020 09:34

Ponosni smo na našu policiju!

Natasa

07.06.2020 09:36

Sve pohvale za našu policiju!

Blagomir

07.06.2020 09:36

Živela Srbija živeo MUP.

Sofija

07.06.2020 09:37

Čestitam Dan policije svim našim nesebičnim policajcima. Zreba svaki dan da bude vaš dan, vi ste naš ponos, to što vi radite za građane i našu državu je herojstvo i nesebičnost. Hvala vam na tome.