(FOTO) Vučić se sastao sa Čen Bo: Ambasadorka Kine uručila predsedniku pismo Si Đinpinga!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.06.2020

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić i Čen Bo

Sastanak je počeo oko 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Kine Si Ðinping zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pismu u kojem je srpski predsednik izrazio čvrstu podršku Kini za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, navodeći da visoko ceni podršku Srbije.

- Poštovani gospodine predsedniče, hvala Vam na pismu u kojem ste izrazili čvrstu podršku kineskoj strani za očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, što ja visoko cenim", naveo je Si u pismu koje je Vučiću danas uručila ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.Si je u pismu naveo da su Kina i Srbija dosledne u međusobnom razumevanju i međusobnoj podršci u pitanjima od vitalnih interesa i ozbiljnih briga.

Čvrsto međusobno političko poverenje udarilo je čvrst temelj za Sveobuhvatno strateško partnerstvo između Kine i Srbije - naveo je Si u pismu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jun 7, 2020 at 1:19am PDT

 

On je podsetio da je sa Vučićem nedavno telefonom razgovarao o saradnji u borbi protiv Kovid-19, te da se dve zemlje međusobno podržavaju i zajedno bore protiv epidemije, čime su još jednom na delu pokazale bratstvo i prijateljstvo.

Si je naveo da se Kina i Srbija zalažu za nezavisnu i samostalnu politiku, kao i za odlučno očuvanje suvereniteta i nacionalne bezbednosti, i protive se mešanju sa strane.

- Poklanjam veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da, zajedno sa Vama, ulažem napore za neprekidno produbljivanje bilateralnih prijateljskih odnosa i saradnje u različitim oblastima, kao i u očuvanje međunarodnog prava i pravde, kako bismo dali svoj aktivan doprinos izgradnji zajedničke sudbine čovečanstva - navodi se u pismu predsednika Sija.

Kako u saopštenju prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika, Vučić je na sastanku sa kineskom ambasadorkom ponovio zahvalnost za podršku koju Srbija dobija od Kine i predsednika Sija, posebno za pomoć tokom epidemije koronavirusa.

Ambasadorka Čen je rekla da je lični kontakt predsednika Vučića i predsednika Sija, uključujući i njihov nedavni telefonski razgovor, dao podsticaj vezama dveju zemalja i ohrabrenje kineskim privrednicima da snaže saradnju sa srpskim partnerima.

Dvoje sagovornika su izrazili nadu da bi mogla da bude uvedena direktna avionska linija između Beograda i nekog od velikih gradova u Kini.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su konstatovali i dobar napredak konkretnih zajedničkih projekata.

Prethodno, Vučić je primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka u zgradi Generalnog sekretarijata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Prvoborac

07.06.2020 09:21

Kina i Rusija su okosnice naših odnosa sa velikim silama.Odlični odnosi samo pokazuju koliko je Srbija cenjena u ove dve velike zemlje.

Natasa

07.06.2020 09:50

Ovaj sastanak je od velikog značaja za nas...

Kosta

07.06.2020 09:55

Jutros se predsednik sastao sa ruskima ambasadorom a odmah zatim i sa kinskim. Sve to pokazuje kakve prijatelje imamo. Dve velike sile su uvek tu, uz nas, I u dobru i u zlu. Trebalo je doći do toga.

Vlajko77

07.06.2020 09:56

Predsednik Vucic se sastao sa nasim velikim prijateljima, ambasadorkom Kine Cen Bo !