RIK dao rok od 48 sati da se otklone nedostaci

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.06.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas zaključke na osnovu kojih se podnosiocima tri izborne liste nalaže da u roku od 48 sati od dostavljanja zaključka, otklone nedostatke svojih lista kako bi one mogle biti proglašene.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
RIK

Koalicija "Nek maske padnu", koju čine Nova stranka i Zelena stranka, treba da dostavi RIK-u najmanje 119 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, koliko nedostaje do 10.000 takvih izjava.

Pregledom dostavljene dokumentacije, utvrđeno je da izborna lista "Socijalizam jedini izlaz - NKPJ - SKOJ", ima više nedostataka koji se odnose na potpise građana koji podržavaju tu listu, naziv liste...

Ruskoj stranci je naloženo da RIK-u dostavi najmanje 435 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu, jer je utvrđeno da je dostavljeno ukupno 9.565 takvih izjava.

RIK je na sednici usvojila i odluku na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, po kojem je na dan 5. jun u Srbiji ukupno 6.583.665 birača.

Najavljeno je da će večeras oko 22 sata RIK održati još jednu sednicu.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading