Vučić o protivnicima: Nemam problem s tim da me sruše, ali Srbiju koju smo gradili niko ne može da sruši

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.06.2020

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegovim političkim protivnicima važnija njegova, Vučićeva, lična ili politička sudbina od ključnih državnih pitanja za Srbiju i rešenja kosovskog pitanja i istakao da je najmanji problem srušiti njega, ali da neće srušiti postignute rezultate.

RepublikaFoto: printskrin/TV Prva
Aleksandar Vučić

- Nemam problem s tim da me sruše, ali Srbiju koju smo gradili niko ne može da sruši - rekao je Vučić na televiziji Prva, komentarišući ocene dela opozicije da on neće preživeti kosovsko pitanje, kako god ono bude rešeno.

Vučić kaže da je njemu od sopstvene političke sudbine važnije rešenje za Kosovo, položaj srpskog naroda na Kosovu, kao i napredak cele Srbije.

- Što se rušenja tiče, najmanji je problem da srušite mene, do sada ste rušili zemlju, pa vam nije pošlo za rukom. Mene da rušite je lako, ali nećete srušiti rezultate koje smo postigli - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da građani Srbije razumeju da kritizeri mogu da budu svi i da je to veoma lako raditi, te upitao šta je to on po pitanju Kosova izgubio što oni nisu izgubili odavno i da li je nešto od toga već vraćeno ili u međuvremenu stabilizovano.

- Desetostruko je manje incidenata na KiM nego što je bilo ranije, desetine manje Srba je progonjeno, izbodeno nožem nego u prethodnom periodu, a Kosovo i dalje nema stolicu u UN - rekao je Vučić i ocenio da je Beograd znao da čuva državne i nacionalne interese, gurajući i zemlju napred.

Dodao je da ipak neće da imenuje ljude koji su "uništili šanse za Kosovo", navodeći da to nisu samo političari u najbližem prethodnom periodu, već i Slobodan Milošević, ali i sve što se dešavalo pre, pod Brozovim režimom.

Vučić je rekao i da je Vojska Srbije danas jača deset puta nego pre deset godina i da je policija tri puta jača nego što je bila, ali da se odbrambene snage ne jačaju kako bismo ratovali, već kako bismo odvratili druge da nas ne napadaju.

- Jačamo da bismo odvraćali druge, a ne da bismo zamišljali da možemo da se bijemo sa pola sveta. Zamerao sam Miloševiću sto je mogao bolje da sagleda stvari u svetu, razume poziciju Srbije. Ovima drugima ništa ne zameram, oni nisu imali ni veru u zemlju ni ideju, sem da opljačkaju zemlju i napune svoje dzepove - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ilija Filipovic

06.06.2020 09:32

Tacno tako! Niko ne moze da osporava ovoliko puteva,auto-puteva i koridora koji su izgradjeni. Ovoliko otvorenih fabrika i radnih mesta. To niko ne moze srusiti!

Sanja

06.06.2020 09:40

Dela ostaju iza vas, ono sto se radio, gradilo, obnavljalo I ulagalo ce uvek biti vezano za ime Aleksandra Vucica

Sinisa78

06.06.2020 10:18

Uporedivsi Srbiju sada sa onom od pre nekoliko godina vec je jasno da ova politika daje sjajne rezultate i verujemo da ce u buducnosti biti jos bolje!

Tanja

06.06.2020 11:13

Opozicija nema sanse da srusi Vucica.