Stefanović: Ne sme biti nasilja na izborima, ljudi imaju pravo na izbor

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.06.2020

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović poručio je da na predstojećim izborima ne sme da se desi nikakvo nasilje i naglasio da to ne sme da se dešava niti dan posle izbora, niti bilo koji dan, jer, istakao je, niko nema pravo da uskračuje pravo građanima da biraju.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

Stefanović, koji je i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), gostujući na televiziji Studio B rekao da će ova kampanja proteći bez velikih skupova, te da je to razlika u odnosu na prethodne najvažnije brinuti o zdravlju građana, ali da je takođe najvažnije da se građanima da kvalitetna ponuda.

Komentarišući napad na lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, Stefanović je rekao da je problem ukoliko učesnici u javnom životu šalju signale da je normalno nekoga prebiti ili vređati.

- Ako vi kao učesnik u javnom životu šaljete signal da je normalno prebiti nekoga ili uvrediti ga, onda šta vi poručujete novim ljudima koji planiraju da se bave politikom i da li time šaljete poruku deci u školi da je normalno tako da se ponašaju - rekao je Stefanović i dodao da nema potrebe da se građani čude kada to rade i neki poslanici u Skupštini.

- Što da se čudimo kada to radi neki poslanici. Boško Obradović hoće fižički da se obračuna sa ljudima koji ne misle isto, a u tridesetim godinama takvi pokreti su se zvali fašizam - rekao je Stefanović.

Naglašava da za sve ove napade pokušava da se optuži predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

Cilj je, kazao je Stefanović, da se na predstojećim izborima građani izjasne za politike koje biraju jer imaju pravo da biraju da li će im zemlja voditi neko koji je dostojanstveno predstavljao u svetu sa integritetom i poštovanjem.

Komentarišući način na koji se Srbija suočavala sa pandemijom virusa Covid-19 Stefanović je naglasio da je Srbija jedna od zemalja koje imaju najbolje rezultate u borbi sa korona virusom, a da su medicinski radnici i najstariji sugrađani, najzaslužniji što su izbegnuti crni scenariji kakve su doživele mnoge veće i razvijenije zemlje.

Kako je kazao, vanredno stanje je specifična situacija, ali je iz nje Srbija, zahvaljujući dobrom radu policije, takođe izašla mnogo bolje od drugih zemalja koje su upravo u tom periodu beležile porast broja krivičnih dela.

Na pitanje o situaciji sa migrantima koji trenutno boravi o Srbiji kao i mogućnostima novih migrantskih talasa, Stefanović je podsetio da je pre pet godina počela intenzivna migrantska kriza.

- U 2008. kroz celu zemlju prošlo je 77 migranata, a u 2015. u jednom danu smo imali po 15.000 migranata koji su prolazili kroz našu zemlju - naglasio je Stefanović i dodao da se pokazalo da su bile lažne priće da migranti ostaju ovde.

- Ne postoje te priče da sada neko ima 500.000 migranata i da će ih vratiti. Da su hteli da ostanu u Srbiji, Grčkoj, Rumuniji ili Severnoj Makedoniji, oni bi ostali. Oni ni u Mađarskoj neće, oni hoće da ide u Nemačku, Francusku, Italiju - kazao je Stefanović i zaključio da se migracija neće smiriti zato što zapadna Evropa pruža mnogo kvalitetniji život nego ostatak sveta.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Prvoborac

05.06.2020 20:58

Narod je taj koji bira i nema potrebe da nasilje prevlada jer Srbi su jako osetljivi kada ih neko pritiska. Uvideli mnogi u ratovima.

Dada

05.06.2020 20:59

Narod je prepoznao kvalitet, poverenje... I zna svako kome ce poveriti svoj glas. Sns je stranka koja pobedjuje!

Dada

05.06.2020 21:00

Svako ima pravo na svoj stav, misljenje i odabir. Sns je deo naseg zivota, i bice i dalje, jer je tako najbolje!!!

MilovanB

05.06.2020 21:04

Problem je što su pojedini predstavnici opozicionih partija svoje nezadovoljstvo i nemoć počeli pokazavati kroz demonstraciju nasilničkog ponašanja, kad već jasnog političkog stava i principa nemaju.