Brnabić se sastala sa Fabricijem: Nadamo se da će Priština povući svoje odluke!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.06.2020

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Priština povući sve odluke koje znače odsustvo ekonomske saradnje, dok je šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici naveo da je Brisel u potpunosti posvećen tome da dođe do sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Fabrici je naveo da je EU u potpunosti posvećena tome da dođe do potpuno sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

- Tu je uloga Lajčaka ižuzetno značajna. On već radi, ali izdaleka, jer aviosaobraćaj još ne radi - rekao je Fabrici.

Premijerka je, posle sastanka sa Fabricijem, prenela da su, između ostalog, razgovarali i o formiranju nove vlade u okviru Privremenih insitutcija u Prištini i daljih koraka koje, kaže, očekujemo i kojima se nadamo, kako bi se nastavio dijalog.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Premijerka Srbije Ana Brnabić na sastanku sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima država članica EU u Palati Srbije

- Ja sam pozdravila imenovanje Miroslava Lajčaka kao specijalnog predstavnika EU za dijalog. Predsednik Vučić i ja smo sa Lajčakom u stalnom kontaktu i nadamo se da će se uskro povući sve odluke koje znace da nema ekonomske saradnje i sprečavaju protok roba i ljudi, kako bismo mogli da se vratimo dijalogu - poručila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
StefanBrate99

05.06.2020 19:47

Nadam se da ce Pristina sto pre povuci svoje odluke.