Počela sednica Skupštine tzv. Kosova: Na dnevnom redu izglasavanje nove vlade

Autor: kosovo-online.com

Vesti

03.06.2020

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prištini je počelo zasedanje kosovskog parlamenta, Kujtim Šalja predsedava sednicom. Na ovoj sednici očekuje se izbor nove kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem iz Demokratskog saveza Kosova (DSK).

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Foto: Ilustracija

Prošle nedelje je Ustavni sud ocenio ustavnim dekret predsednika Kosova Hašima Tačija o novom mandataru za sastav kosovske vlade.

Za izglasavanje nove vlade potrebna je podrška 61 poslanika od ukupno 120 u kosovskom paralamentu.

Pokret Samoopredeljenje i Aljbin Kurti vodili su Kosovo samo 51 dan, čime je Kurtijeva vlada postala vlada sa najkraćim mandatom na Kosovu od prvih izbora održanih 2001. godine.

Kurtijevoj vladi, koju je podržalo 66 poslanika, izglasano je nepoverenje 25. marta.

Njegova vladavina praktično je okončana kada je odlučio da smeni ministra unutrašnjih poslova iz redova DSK Agima Veljiua.

Demokratski savez Kosova, posle rušenja Kurtijeve vlade, uspeo je da postigne koalicioni sporazum sa Alijansom za budućnost Kosova, Inicijativom, Srpskom listom i poslanicima iz redova ostalih manjina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading