PUN SAM OPTIMIZMA! Ministar finansija Mali: Dobri izgledi da privreda bude na nuli uprkos pandemiji

Autor: Tanjug

Vesti

02.06.2020

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su predviđanja međunarodnih finansijskih institucija po pitanju rasta srpske privrede mnogo bolja nego za druge zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Siniša Mali

- Pun sam optizmizma - rekao je Mali i dodao da optimizam gradi na stanju stvari, ali i na prognozama MMF i Svetske banke.

U prilog tome je naveo da je Francuska danas objavila da će pad njihovog BDP-a ove godine biti 11 odsto, da Engleska očekuje pad od oko 15 odsto, a Hrvatska oko 10 odsto.


- Za Srbiju kažu biće minus tri, a mi kažemo da ćemo biti možda i na nuli jer nam je privreda postavljena na pravi način - rekao je Mali novinarima u Vranju.

Podsetio je da smo posle svega nekoliko dana od početka krize zbog korona virusa imali preduzeća koja prave zaštitne maske, da je napravljen respirator…
 
RepublikaFoto: pixabay.com

- Kada se to desilo da je naša ekonomija bila toliko sposobna da odgovara na krizu na takav način i da još država dodatno pokaže koliko je važan faktor stabilnosti da, kada je kriza, možete na nju da se oslonite - naveo je Mali.


Rekao je da to nikada ranije nije bio slučaj i istakao da se zato sa puno otpimizma, u razgovoru sa privrednicima, razmatra šta i kako još treba da se uradi da bi se ostvario rast BDP-a za ovu godinu.

Istakao je da se Srbija na pravi način pozicionira kao ozbiljan partner i za strane direktne investicije i podsetio da je u prvom kvartalu ove godine bilo više od 820 miliona evra direktnih investicija u našu zemlju.

- Bolji smo nego prošle godine, iako je bila kriza. Nijedan investitor nije otkazao ili odložio svoj dolazak i otvaranje fabrike u našoj zemlji za ovu godinu. To nam daje za pravo da budemo optimisti da ćemo po pitanju rasta naše privrede, ekonomije, BDP-a biti prvi ili među top tri zemlje u Evropi u 2020. godini - dodao je Mali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading