Srpska liga: Projekat ''500 zadruga u 500 sela'' preneti i u Crnu Goru

Autor: Republika

Vesti

01.06.2020

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Proces obnove zadrugarstva koji se nekoliko godina unazad uspešno realizuje u našoj zemlju, zahvaljujući državnom projektu "500 zadruga u 500 sela" i ministru Milanu Krkobabiću, zaduženom za regionalni razvoj, treba da se primeni i na područje Crne Gore, kako bi se Srbima u toj zemlji, podsticajnim merama Vlade Srbije pomoglo da osnuju nove zadruge i pokrenu poljoprivrednu proizvodnju", izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

RepublikaFoto: Srpska liga
Aleksandar Đurđev

Finansijskom pomoći srpskom narodu u Crnoj Gori, država Srbija će motivisati pripadnike našeg naroda da se bave poljoprivredom, da se udruže i zajedno nastupaju kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu, rekao je Đurđev, dodajući da u svakom delu Crne Gore postoje određeni preduslovi za pokretanjem neke od privrednih grana, počev od prozivodnje hrane, meda, vina, do ugostiteljstva i seoskog turizma.

- Na ovaj način će se Srbi u Crnoj Gori ekonomski osnažiti i dobiće važnu podršku u započinjanju posla, od koga će moći da živi veliki broj porodica, a u narednom periodu, kada se ta domaćinstva i zadruge budu razvijala, širiće se i tržište i potražnja, a jedan od glavnih kupaca, svakako treba da budu kompanije i pojedinci iz Srbije, čime će se zatvoriti lanac proizvodnje - zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mmm

01.06.2020 12:09

ovaj teska bud.. lupa li lupa..;pa onda neka Srbi iz cg nama daju da letujemo po 5 evra za dan a mi pomoc za zadruge..izlupa se covek za medalju

Odgovori 11 0
Đole

01.06.2020 16:28

Kakve zadruge? Pa bile su razne vrsta zadruga i kombinata i sve je propalo.