Đurić o merama reciprociteta: Kako možete da postavljate rampe za mleko i osnovne potrepštine?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.06.2020

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza odluke prištinske Vlade da roba iz centralne Srbije bez oznake "Republika Kosovo" ne može da uđe na teritoriju Kosova i Metohije stoji činjenica da je u našoj južnoj pokrajini na delu kolosalno nezakonje, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Kako je rekao za Prva tv, upravo je zbog takvog nezakonja u ime Vlade Srbije tražio da međunarodna zajednica uvede kaznene mere i sankcioniše poteze koji su kršenje ne samo CEFTA sporazuma, brisleskih sporazuma, nego i, kako kaže, elementarnih bazičnih ljudskih vrednosti.

- Kako možete u Evropi 21. veka da postavljate rampe za kamione koji prevoze mleko, dnevnu štampu, osnovne potrepštine? - upitao je Ðurić.

Poručio je Srbima na KiM da ne brinu i dodao da ova mera ne može da potraje.

- Ovo će brzo da padne, a mi ćemo tada, kao što smo i za vreme epidemije korona, obezbediti normalno snabdevanje za naš narod - kazao je.

Direktor vladine Kancelarije ističe da ta mera ugrožava egzistenciju i Srba i Albanaca a, kako navodi, to dovoljno ilustruje visina cena dok su na snazi bile takse od 100 odsto, kada je za osnovne namirnice u albanskim sredinama cena skočila čak i do 30 odsto.

- Dobro znamo kako ljudi teško žive, a kada cena hleba skoči za 30 odsto, to je onda atak na egzistenciju, bez obzira da li je neko Albanac, Srbin ili bilo šta drugo - naveo je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Žuća

01.06.2020 10:06

Strašno, nekim ljudima ni ljudski životi nisu značajniji od sopstvenih interesa.

lAKA

01.06.2020 10:09

Pristina provocira i divlja.Mora joj se stati na put....

Jasna

01.06.2020 10:12

Pristina sve cini kako bi opstruisala dijalog sa Beogradom i cak na dnevnom nivou imamo promenu raznih taksi i mera koje uvode kako bi provocirali nase gradjane i otezali funkcionisanje normalnog zivota

Vlajko77

01.06.2020 10:25

Nije mi jasno kako mogu da postavljaju rampe za mleko i osnovne potrepstine!?