Jevtić: Od februara do danas na Kosovu 19 napada na Srbe, nasilju mora da se stane na put!

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od februara do danas na Kosovu je bilo 19 incidenata u kojima su meta bili Srbi, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak, navodeći da je krajnje je vreme da se stane na put nasilju koje se u kontinuitetu sprovodi nad srpskim narodom a posebno povratnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dalibor Jevtić

Ministarstvo se oglasilo povodom poslednjeg incidenta u selu Drenovčić u opštini Klina, gde je juče posle podne na svom imanju sekirom napadnut povratnik Ðorđija Ðorović kome je ministar Dalibor Jevtić jutros u telefonskom razgovoru poručio da će za njega ali i sve ostale povratnike tražiti "svu moguću insitucionalnu zaštitu".

Ministarstvo podseća da su dvojica Albanaca Ðoroviću zapretila da će ubiti i njega i psa ako ga ponovo vide u selu, zbog čega je Ðorović napustio imanje i otišao u iznajmljenu kuću u selu Biča u koju za njim došli i Albanci i ponovo mu pretili.


Ðorović je posle ponovljenog incidenta o pretnjama obavestio Kfor i kosovsku policiju, dok su predstavnici Ministarstva tokom dana posetili selo Biča u kojem sada stanuje Ðorović.

- Dva icidenta u opštini Klina u samo nekoliko dana su ozbiljna pretnja za sve pa i za povratnike koji ionako žive u otežanim uslovima. Zastrašivanja i pretnje smrću treba ozbiljno shvatiti jer su očigledna namera da u povratničkim mestima ne bude više Srba. Kao instutucija koja se bavi povratkom, Minisrtarstvo neće odustati da se zalaže kod nadležnih institucija za red i mir na Kosovu, da se počinioci pronađu, izvedu pred lice pravde i adekvatno kazne - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading