PASTOR: Za Mađare u Srbiji izbor lak - SVM jedina opcija

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2020

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor kaže da će SVM biti jedina mađarska stranka koja će učestvovati na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima koji će u Srbiji biti održani 21. juna.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ištvan Pastor

On je u jutarnjem radio programu subotičkog Panon RTV-a rekao da zato veruje da će pred mađarskim biračkim telom biti laka odluka.

Povodom predaje liste u Subotici, Pastor je rekao da je to izazvalo uznemirenje, pri čemu pojedinci pokušavajuda SVM posvadaju sa SNS.

- Za to nema nikakvog osnova ni utemeljenja. Mi ne želimo da se konfrontiramo ni sa kim, kada iznosimo stavove to ne činimo da bi nekoga napali - rekao je Pastor.

Ako, kako navodi, drugi mogu da kažušta misle o gradu, u šta žele da ga pretvore, onda i SVM ima pravo da to učini i dodaje da to nije upereno ni protiv koga.

Naveo je da se raspodela paketa pomoći pennzionerima sa primanjima nižimod 30.000 dinara u Subotici i dalje ne odvija dobro i da je SVM upravo sastavila listu od 1.326 građana koji tvrde da imaju pravo na paket pomoli ga nisu dobili.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading