Domovi za stara lica i ustanove socijalne zaštite još vode borbu protiv korone! Evo koliko zaraženih imaju

Autor: Tanjug

Vesti

25.05.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 119 korisnika i 32 zaposlena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 496, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 183, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo Kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.


Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Miljakovački vinogradi" i “Nada” u Beogradu, "Radost" i "S.Nikola" u Negotinu, "MeliorVita" i "Gardoš" u Zemunu i "Eskulap centar" u Nišu.

U saopštenju se poseća da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji takva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading