Dačić: U obostranom je interesu da odnosi Srbije i Hrvatske budu stabilni i sadržajni

Autor:

Vesti

25.05.2020

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske u Republici Srbiji Hidajeta Biščevića.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

Ministar Dačić je poželeo hrvatskom ambasadoru dobrodošlicu u Srbiju i uspešan mandat, izrazivši uverenje da će dve zemlje, u narednom periodu, zajedničkim naporima uspeti da unaprede sveukupne bilateralne odnose.

Tokom razgovora, sagovornici su se saglasili da je u obostranom interesu da odnosi između dve zemlje budu stabilni i sadržajni i da je u tom smislu potrebno intenzivirati politički dijalog. Ministar Dačić je izrazio spremnost da se nakon završetka pandemije realizuje bilateralna poseta hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Srbiji. 

Razgovarano je i o izazovima sa kojima su se Srbija i Hrvatska suočile tokom borbe sa pandemijom  COVID-19, uz ocenu da su obe zemlje sprovedenim merama uspele da se uspešno izbore sa pandemijom. Konstatovano je da je tokom krize ostvarena uspešna saradnja u pogledu organizacije transporta robe i prelaska graničnih prelaza i tranzita građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading