(VIDEO) Neviđena akcija deblokade Oraovice! Pogledajte kako su opkoljeni šiptarski teroristi posle gnusnog zločina nad Srbima

Autor:

Vesti

24.05.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deblokada Oraovice je akcija pripadnika Vojske SR Jugoslavije i Policije Republike Srbije pod zajedničkom komandom Združenih snaga bezbednosti koja se dogodila 14. maja 2001. godine u selu Oraovica, protiv albanskih terorista iz OVPMB. Prethodno su 13. maja teroristi napali policiju kod samog sela koja je uzvrativši vatru ubila dvojicu terorista.

RepublikaFoto: youtube.com/ Za Krst Časni i Slobodu Zlatnu
Pravda je zadovoljena

U antiterorističkoj akciji pod komandom Združenih snaga bezbednosti angažovana je i Jedinica za specijalne operacije (JSO), poznata i kao Crvene beretke koje su bile veoma aktivne na Kosovu.

Sama deblokada sela sprovedena je 14. maja i u njoj je poginulo 5 pripadnika OVPMB, a ranjen je i jedan pripadnik MUP-a Srbije.

Bezbednosne snage su 15. maja, nakon završetka akcije, zarobile 98 Albanaca koji su pokušali da se izvuku iz Oraovice, ali su svi nakon detaljne provere i ispitivanja pušteni kućama jer se radilo o civilima a ne o pripadnicima OVPMB.

KFOR je na administrativnoj liniji sa Kosovom zarobio 45 terorista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading