Nestorović otkrio detalje o svom odrastanju: Krstio sam se dva i po puta, majka i baba su me vodile kod vračare!

Autor:

Vesti

22.05.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baba me je vodila kod vračare kad sam bio mali, a kršten sam dva i po puta, kaže poznati pulmolog dr Branimir Nestorović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Branimir Nestorović

Gostujući na TV Hepi, član kriznog štaba je objasnio zbog čega je kao mali morao da poseti lokalnu vračaru, ali i kako je obrenovački pop sprečio njegovo drugo krštenje.

- Bio sam nemoguć. Ja bih danas bio lečeno hiperaktivno dete. Do 13-14 godine sam se mnogo tukao. Bio sam toliko nemiran da nisu znali šta će sa mnom. Onda je baba smislila da me odvedu kod vračare. Išli smo kod neke vračare u selo između Obrenovca i Uba. Sećam se dobro da je to bila vračara koja je bacala neko ugljevlje i dobro se sećam da je rekla da, ako preživim 12 godina, sve će biti u redu - ispričao je dr Nestorović.

PAD SA DUDA

Nažalost, nedugo posle toga, prema Nestorovićevoj priči, on je pao sa duda visokog pet metara. Tada su njegova mama i baka mislile da gatanje nije bilo uspešno, čak se govorilo i o tome da odu kod gatare kako bi povratili novac.

Ta njegova hiperaktivnost, kaže, dovodila ga je u probleme kroz adolescentsko doba. Kada alternativne metode nisu urodile plodom, baba Vidosavi je palo na pamet da ga drugi put krste.

- Baba je smislila da krštenje nije uspelo, budući da sam bio strašno nemiran - priča doktor.

Nestorović ističe da je verovala da nešto nije bilo dobro izgovoreno, budući da je moralo tri puta da se kaže da se odriče sotone.

- Baba je pomislila da nije uspelo krštenje i da nije isteran đavo iz mene, zato je odlučila da me ponovo krsti. Otišli smo na Ub. Međutim, desilo se da je obrenovački pop došao u posetu ubskom i tada je poludeo pošto u pravoslavlju ne može da se krsti više puta. Prekinuto je krštenje i opet nije bilo sigurno da sam se odrekao sotone. U haosu koji je nastupio u jedno vreme izgubljena mi je crkvena krštenica, pa kad sam bio kum kasnije, onda je pop na Voždovcu insistirao da se krstim i ja sam se treći put krstio. Tako da sam ja jedini Srbin koji je dva i po puta kršten - zaključuje Nestorović.

Danica Grujičić: Virus iz laboratorije

Doktorka Danica Grujičić tvrdi da je koronavirus nastao u laboratoriji. Ona je navela da smo stekli kolektivan imunitet, kao i da je dokaz za to sve manji broj pacijenata na respiratoru. Dokazujući svoje tvrdnje, ona je citirala dr Nestorovića, rekavši da će korona sledeće godine verovatno biti samo jedan od vidova gripa. Ona kaže i da Rusija nije dobila virus iz Kine, nego sa Zapada.

- Neko je imao informacije šta se dešava i odakle i kuda će doći infekcija - napominje dr Danica Grujičić.

ČUDO OD ŽENE

Doktor Nestorović se prisetio i odrastanja.

- Porastao sam uz mamu i babu. Baba je bila čudo od žene. Neverovatne energije. Neverovatan borac. Bila je puka sirotinja, udala se za mog dedu u Obrenovcu i napravila imperiju. Inače, u detinjstvu sam imao jedan kaput, a najveći problem bio je nedostatak hrane. Zahvaljujući majci, bio sam dobar u školi, ali je zato moja ocena iz vladanja uvek bila jedinica. Na kraju su mi poklanjali ocenu iz vladanja kako bih bio vukovac - naveo je doktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading