JERKOV POSLE SASLUŠANJA U POLICIJI: Danas sam saznala zašto Lutovac hoće da idem u zatvor!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.05.2020

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, saslušana je danas u policiji, zbog krivične prijave koju je protiv nje, zbog navodnog falsifikovanja potpisa, podneo predsednik stranke Zoran Lutovac.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Aleksandra Jerkov

Jerkov je za Tanjug rekla da je danas prvi put videla tu krivičnu prijavu, odnosno da joj je policija pročitala zbog čega predsednik stranke smatra da, kako kaže, treba da ide u zatvor i da krivično odgovara.

- Moj zaključak nakon svega jeste da se samo potvrđuje ono o čemu sam govorila prethodnih dana, a to je da je reč o političkim razlozima i da je to njegov način da izvrši pritisak, ne samo na mene, nego i na sve one članove Glavnog odbora koji su potpisali inicijativu, da prestanemo da govorimo o stvarima koje u DS nisu dobre, ali pre svega o njenoj politici - rekla je Jerkov.


Kako kaže, u policiji su je pitali pitali da li je odnela potpise trećine članova Glavnog odbora u centralu DS, što je, kaže, potvrdila, a zatim su je pitali na koji način su sakupljani potpisi što im je takođe objasnila.
RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

- Rekla sam im i da sam kasnije iz medija saznala da su tri ili četiri člana naknadno povukla svoj potpis, ali i da su Statutarna komisija i Sekretarijat stranke utvrdili da i dalje postoji dovoljan broj potpisa da se zahtev za sazivanje sednice Glavnog odbora smatra validnim. Poziv smo poslali onim članovima koji se nalaze na zvaničnom spisku stranke i nikog van spiska nismo kontaktirali, niti tražili od njih da bilo šta potpišu - rekla je Jerkov.


Upitana da prokomentariše najavu potpredsednice DS Dragana Rakić da će DS angažovati i grafologa, Jerkov kaže da je to "vrlo neobično", jer je 130 članova Sekretarijatu stranke potvrdilo da su potpisali zahtev.

- Uprkos njihovoj izjavi da su potpisali zahtev za sazivanje sednice Glavnog odbora, oni i dalje žele da se igraju privatnih detektiva. Ne znam ni šta im je cilj, ni šta im je namera. To više nije jedna osoba koju proganjaju već 130 ljudi smatraju lažovima - rekla je Jerkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading