Putevi Srbije nabavljaju GPS uređaje za praćenje službenih vozila

Autor: novosti.rs, republika.rs

Vesti

21.05.2020

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je tender za nabavku sistema za praćenje službenih vozila, objavile su Novosti. Planirana je kupovina GPS uređaja za 226 putničkih i 23 teretna vozila za šta će platiti 2,9 miliona dinara, odnosno oko 24.000 evra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da je neophodno da sistem omogući pozicioniranje vozila, prikaz putanje, praćenje vozila u realnom vremenu, kao i izveštaj o parkiranjima i zaustavljanjima. Važna stavka je i izveštaj o dinamici korišćenja automobila van radnog vremena, kao i o prekoračenju brzine. Traže i da im se omoguće pregledi fotografija kroz izveštaje.

V. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak za Novosti kaže da ovo nije prvi put da ovo preduzeće nabavlja ovaj tip opreme, ali da se ona do sada dobro pokazala i da je dala rezultate:

- Već četiri ili pet godina pratimo korišćenje službenih automobila u firmi i za to vreme je znatno smanjena potrošnja goriva. Pratimo ih gde idu i kada vraćaju vozila. Od kada tako radimo, uveli smo red i nema zloupotreba vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading