LUTOVAC OTKRIO ŠTA ŽELI DA NAPRAVI OD DS: Treba mi samo sekretarica i kancelarija od 50 kvadrata!

Autor:

Vesti

20.05.2020

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Demokratskoj stranci opasno se zaoštrava unutarstranačka kampanja za prevlast uoči sednice glavnog odbora, koja je zakazana za 31. maj, kada grupa nezadovoljnih demokrata planira da smeni šefa partije Zorana Lutovca. Kako bi sprečio takav scenario, Lutovac se, kako saznaje Srpski telegraf, sprema da izbaci oko 40-50 članova GO koji bi podržali njegovu smenu.

RepublikaFoto: Tanjug/T.RADOVANOVIĆ
Zoran Lutovac

- Lutovac na sve načine pokušava da sačuva fotelju lidera DS. Taj je na sve spreman iako ne ostavlja utisak ambicioznog lidera. Pošto se plaši da je ostao bez većine u GO i da mu se smeši smena na sednici 31. maja, on ne planira demokratskim sredstvima da se bori za opstanak. Naprotiv. U saradnji sa gazdom i liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom smislili su da na silu izmene sastav GO. Lutovac, naime, planira da izbaci 40-50 članova GO koji njemu nisu naklonjeni i na taj način obezbedi većinu za opstanak na čelu DS, što je skandalozno. Po istoj matrici sprema udar i na statutarnu komisiju. To je klasično staljinistički metod. Za našu partiju to je ravno državnom udaru, kao da predsednik Vučić i premijerka Brnabić kažu da zatvaraju Ustavni sud - priča izvor Srpskog telegrafa iz vrha DS.

Lutovac je, kako dodaje, već primenjivao te metode izbacivanja kada je raspustio preko 70 odbora i omladinu stranke.

- Tako je govorio da njemu ne treba niko sem jedne sekretarice i kancelarije od oko 50 kvadrata. Sve to radi sa predsednikom Izvršnog odbora DS Dušanom Kostadinovićem. Uključen je, kako čujemo, i Srđan Milivojević, koji radi kampanju po terenu, ide okolo, skuplja potpise za peticiju da se izbaci statutarna komisija. I Milivojević je, kao i Lutovac, naklonjen Đilasu, koji je sve to zapravo i zakuvao - tvrdi naš sagovornik.

Od vrata do vrata do smene lidera

I grupa nezadovoljnih demokrata, koja želi da vidi leđa Lutovcu, ne sedi skrštenih ruku. Oni, kako saznajemo, primenjuju kampanju od vrata do vrata. - Idemo po celoj Srbiji i razgovaramo sa članovima GO, pokušavamo da im objasnimo da su DS neophodne promene, da je potonuo u Đilasovom SZS, sve druge članice jače - priča sagovornik našeg lista.

Lutovac juče nije odgovarao na pozive Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vučko

20.05.2020 13:14

Partija, to sam ja. I sekretarica.

zoki

29.08.2020 06:28

Kancelarija , sekretarica a krevet i viagra se podrazumeva