RTS ODGOVORIO BOŠKU OBRADOVIĆU: Medijski prostor ne dobija se testerama!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.05.2020

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio televizija Srbije poručila je lideru Dveri Bošku Obradoviću, koji već danima štrajkuje glađu ispred Skupstine, da podržava njegov zahtev Tužilaštvu da prestane selektivno da radi svoj posao, ali i da ne pristaje na njegov zahtev da dobije jednočasovnu emisiju na javnom servisu u večernjem terminu.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ
Boško Obradović

RTS je pozvala Obradovića da prekine štrajk glađu.

Uz podršku Obradovićevom zahtevu "da tužilaštvo prestane da selektivno radi svoj posao", RTS navodi "Da ga nije tako radilo već bi neko odgovarao za nasilan upad u RTS 16. marta prošle godine".

RTS poručuje i da će o Obradovićevom stalnom ugrožavanju nezavisnosti javnog medijskog servisa RTS obavestiti i Evropski parlament i novinarska udruženja. A na konkretan ztahtev za specijalnom večernjom emisijom poručuje da se prostor na javnom servisu ne može osvajati testerama ili protestima za koje i pojedine njegove kolege tvrde da su "nepotrebne solo političke akcije".

- Pristanemo li na takvu praksu da se do specijalnih emisija dođe preko skupštinskih stepenica, ostaje dilema zašto takvu emisiju ne bi dobio bilo ko ko proceni da mu pripada neuporedivo više medijskog prostora nego što ga trenutno ima - poruka je RTS-a.

Inače, napominju da su o razlozima zbog kojih se Obradović odlučio za ovaj vid protesta redovno izveštavali u informativnim emisijama

- Svoj zadatak tačnog, pravovremenog i nepristrasnog informisanja Radio-televizija Srbije je obavila. Međutim, Vi i dalje ne odustajete od namere da budete nezakoniti i neizabrani glavni urednik Informativnog programa Radio-televizije Srbije - navodi RTS u odgovoru i dodaje da sve vreme pokušava da svojim programom ne bude učesnik u "političkoj utakmici koja je pretvorena u gladijatorsku arenu".

- Radio-televizijom Srbije nisu zadovoljni ni vlast ni opozicija. Hteli to da priznate ili ne, kakav-takav dijalog u Srbiji vodi se još jedino na RTS. To što je politička grupacija kojoj pripadate iz Skupštine izašla u hodnike i na stepenice i lišila sebe mogućnosti da je u skupštinskim prenosima redovno vidi i čuje i do milion gledalaca dnevno, nije naša krivica - konstatuje RTS.

Dodaju i da njihova krivica nije ni što su predstavnici te grupacije, procenivši da su jedina "prava" opozicija u Srbiji, pre nekoliko meseci odbili da gostuju u debatnim emisijama na javnom servisu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading