Doktorka Darija Kisić Tepavčević otkrila istinu o zaraženima u fabrici u Vranju

Autor:

Vesti

18.05.2020

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Darija Kisić Tepavčević u jutarnjem programu na televiziji Pink govorila je o situaciji u vranjskoj fabrici nameštaja gde je zaraženo 42 radnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Darija Kisić Tepavčević

- Imamo registrovan veći broj obolelih to nije širenje virusa u opštoj polulaciji ušao je u kolektiv i brzo se proširio. Opet ponavljam, svaki kontakt sa zaraženim duži od 15 minuta može da prenese koronu. Sada kada se nažalost desilo da se virus javi u ovoj fabrici, vidimo da se koronavirus veoma jednostavno širi, dobra stvar je što znamo da su se prvi simptomi zaposlenih javili 13. maja istog dana je zaustavljen rad u toj farbrici, bez obzira na procenu stepena rizika svi su testirani i utvrđeno je da je 42 zaraženo koronom u toj fabrici. Samo 5 odsto ima simptome zapaljenja pluća, ostali iako su pozitivni nemaju nikakve simptome. To je dobar pokazatelj, kakva je jačina virusa, nije trebalo da se desi, ali kada se već desilo ovo nas ohrabruje vidimo kakva je aktivnost virusa, sada izaziva mnogo veći procenat asimptomatskih nosioca - objasnila je doktorka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading