Ovaj čovek kao da je jeo bunike: Haziri bi dao 17 sela za Preševsku dolinu, ali ostaje samo da "BI"

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

17.05.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider DSK-a Ljutfi Haziri, izjavio je kako bi, da se on pita dao 17 sela za Preševsku dolinu. Zaboravljajući da on i niko sličan njemu nije u nadležnosti da išta odlučuje i da radi, a pogotovo da rasparčava Srbiju kako im je ćef. Jer su i Preševska dolina i Leposavć i Zubin potok u sastavu Srbije i tu nema šta da se razmenjuje niti rasparčava.

RepublikaFoto: youtube.com/T7
Ljutfi Haziri

Po Hazirijevim rečima, posle Drugog svetskog rata ovih 17 sela pripojena su Kosovu dok su Preševo, Bujanovac i Medveđa pripali okrugu Vranja.

- Sela u Leposaviću, Zubinom Potoku su srpska, nema Albanaca. Neko vreme su bili u teritorijalnoj organizaciji Srbije. To je demarkacija granice, tehnička korekcija granice, to se čak ne može nazvati promena granice - izjavio je Haziri za Reporteri.

On je rekao da su najave da će doći do promene granice do reke Ibar netačne i da imaju za cilj zastrašivanje ljudi.

- Strah od podele Kosova na reci Ibar politički je motivisan. Političke stranke na Kosovu unele su strah kod ljudi deljenjem Kosova na reci Ibar. Srbija ne želi samo sever Kosova, Srbija želi celo Kosovo. Srbija tvrdi da će celo Kosovo vratiti rezolucijom 1244,  bar formalno i nastavlja da laže sopstveni narod - kaže Haziri.

On je negirao da postoje tajni sporazumi kao što to tvrdi premijer Aljbin Kurti.

- Još nema scenarija, dnevnog reda i formata dijaloga. Verujemo da bi dijalog trebalo da vodi vlada, ali i uloga predsednika je ustavna, kao i uloga skupštine. Ne postoji tajni dnevni red, nema tajnih agend - kaže Haziri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mile

17.05.2020 14:19

On bi dao našu za našu teritoriju.