Testovi na koronu besplatni i za nezaposlene!

Autor: Republika

Vesti

17.05.2020

05:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I nezaposleni koji bi da putuju izvan Srbije biće oslobođeni plaćanja testiranja, izjavila je juče Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

RepublikaFoto: Photo by CDC on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Za ulazak u Srbiju svakako će morati da se uradi odgovarajući test, i ti testovi radiće se u zemljama iz kojih se dolazi jer je potrebno određeno vreme da se dobiju rezultati. Međutim, vodiće se računa i o tome da mogu da putuju i ljudi s manjim primanjima ili bez primanja, pa će plaćanja testa biti oslobođeni studenti i nezaposleni, dok će deca do 12 godina biti oslobođena bilo kakve vrste testova - saopštila je Mihajlovićeva.

Podsetimo, odlukom Vlade Srbije za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test ili se ide 14 dana u kućnu izolaciju, koja može da se prekine testiranjem u Srbiji na sopstveni zahtev, a što će koštati oko 6.000 dinara, dok će besplatno testiranje imati svi maloletni i studenti, a kako je saopštila Mihajlovićeva, i nezaposleni.

Ona je istakla da će prvi avio-letovi biti 21. maja, i to pet letova za Frankfurt i za Cirih za prevoz građana koji žele da se vrate u Srbiju. Rekla je i da će država pomoći „Er Srbiji“, čiji su gubici veći od 40 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading