Vučević: Započinjemo sistemsko rešavanje nedostatka parking prostora u Novom Sadu

Autor: Republika

Vesti

16.05.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni parking u Radničkoj ulici kod kućnog broja 18, gde je više od 12 godina postojalo privremeno parkiralište uređeno do nivoa tucaničkog zastora.

RepublikaFoto: Republika
Miloš Vučević

Izgradnjom parkinga dobijeno je 94 parking mesta od čega su četiri mesta namenjena vozilima osoba sa invaliditetom. Pored toga izgrađen je i parking prostor za bicikle kapaciteta 20 bicikala. Osim parkinga izgrađeno je i 770 m2 trotoara čime se omogućio lakši pristup okolinim objektima (vrtić „Vilenjak“).

- Zahvaljujući investiciji JKP ''Parking servis'' koju je Grad podržao kroz kapitalnu subvenciju, dobili smo potpuno uređeno parkiralište, a ideja je da kapacitet za bicikle bude još povećan. Sve je rađeno da bude trajno i radi se na ozelenjavanju lokacije. Ostaje nam parcela uz Radničku ulicu, gde će biti uređeno zelenilo, a ona je namenjena za proširenje kapaciteta postojećeg vrtića. Uređuje se i parkiralište na Štrandu, takođe ''Gradsko zelenilo'' priprema kupalište za sezonu. Nastavljamo aktivnosti na uređenju drugih parkinga u gradu, a čekamo ocenu ponude koju smo dobili za izgradnju novih garaža, za tri podzemne i jednu nadzemnu. Verujem da ćemo do kraja maja ići sa predlogom ponude konzorcijuma austrijsko-srpske kompanije na Skupštinu, kako bismo doneli odluku da li da je prihvatimo. Na taj način započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu, a uzećemo u obzir i činjenicu da sve više građana koristi bicikl – naglasio je gradonačelnik Vučević.

RepublikaFoto: Republika
Obilazak radova

Prema rečima direktora JKP ''Parking servis'' Stevana Lugonje ivesticija je vredna 35 miliona dinara i bez podrške Grada ne bi mogla biti realizovana. Parking prostor u Radničkoj ulici je izgrađen od betonskih elemenata raster, beton – trava, kolovoz je izgrađen od asfalt betona, a trotoar od betonskih ploča. Na parkiralištu je izgrađena atmosferska kanalizacija radi odvodnje atmosferskih voda. Ceo prostor je pokriven i javnom rasvetom (ugrađeno je 10 stubova led rasvete).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading