UNS: REM će pratiti i rad N1 i Nove S tokom kampanje

Autor: Tanjug

Vesti

15.05.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod nadzorom Regulatornog tela za elektronske medije (REM) tokom predizborne kampanje biće i televizije N1 i Nova S, navodi Udruženje novinara Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com/UNS

REM je, kako se podseća u saopštenju UNS-a, tu odluku doneo 2. marta, a kako su objasnili u REM-u, to je učinjeno u cilju poštovanja odredbi Zakona o elektronskim medijima i Zakona o potvrđivanju Evropske konvencije o prekograničnoj televiziji. Član Saveta REM-a Slobodan Cvejić za UNS je rekao da je ta odluka dobra i da će na taj način imati potpuniju i obuhvatniju predstavu o stanju u televizijskom izveštavanju u zemlji.

Članica REM-a Olivera Zekić kaže da je REM izdao preporuke komercijalnim televizijama u vezi sa izveštavanjem u izbornoj kampanji i da nije reč o pritisku na N1 i Novu S.


Ona napominje da su obe televizije prekogranične i pod jurisdikcijom drugog regulatora, ali je bilo važno da "svi znaju da ih doživljavamo, kada je reč o praćenju izbora, ravnopravno, i da ćemo pratiti i beležiti njihov rad", prenosi UNS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading