UST najoštrije osudio prebijanje poznatog advokata i sudije: Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa

Autor: Republika

Vesti

15.05.2020

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Udruženje sudija i tužilaca Srbije najoštrije osuđuje bezuman čin nasilja u centru Beograda prema kolegama Goranu Petronijeviću i Novici Pekoviću i zahteva hitnu reakciju nadležnih organa i privođenje svih učinilaca", navodi se u saopštenju tog udruženja.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

- UST pozdravlja napore koje MUP RS preuzima radi otkrivanja identiteta ostalih napadača i upozorava da obesno ponašanje i fizička upotreba sile nikada nije i neće biti prihvatljiva, te da je jako važno da se ista na odgovarajući način sankcioniše i pruži zaštita svim građanima, pa tako i kolegama koji su godine rada proveli na vrlo odgovornim pravosudnim funkcijama. UST očekuje maksimalne sankcije koje će sprečiti svako dalje nasilje na ulicama, odnosno ostvariti svrhu generalne prevencije - rekao je Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading