(FOTO) SVAKA ČAST! Vojnici martovske generacije uspešno izveli gađanje iz ručnog raketnog bacača 64 mm M80

Autor:

Vesti

13.05.2020

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas pripremnom gađanju iz ručnog raketnog bacača 64 mm M80, koje u okviru Vojnog kompleksa "Peskovi" nedaleko od Požarevca, realizuju vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020" iz Drugog centra za obuku Komande za obuku.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin

O nameni, zadacima i obuci koju realizuje Drugi centar za obuku, ministru odbrane referisao je komandant tog centra pukovnik Zoran Smiljanić.

Tokom obilaska obuke ministar Vulin se uverio u osposobljenost martovske generacije vojnika, njihovu visoku motivisanost za izvršenje zadataka, a realizovano gađanje ručnim raketnim bacačima 64 mm M80 ocenio vrlo dobrim. Vojnicima martovske generacije, koja se naročito istakla u pružanju pomoći u borbi na suzbijanju koronavirusa, ministar Vulin je čestitao vanredno unapređenje u viši čin, u koji su proizvedeni po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića.


Za dobijeno unapređenje, ministar Vulin je naglasio da je to samo jedan od načina da se vojnicima zahvalimo i pokažemo koliko vrednujemo njihov trud i rad. Prema rečima komandanta Drugog centra za obuku pukovnika Zorana Smiljanića ovogodišnja martovska generacija vojnika jedna je od najboljih.

- Vojnici su motivisani za obuku. Pokazali su izuzetne rezultate i zalaganje u prethodnom periodu, angažujući se na uređenju kovid bolnica u Beogradu. Radi se o jednoj od najboljih generacija vojnika. Ovo vreme učinilo ih je da budu ozbiljniji po svim pitanjima i po pitanju obučavanja i po pitanju ljudskih osobina i kvaliteta - ističe pukovnik Smiljanić.
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Gađanje iz ručnog raketnog bacača

Obuka kroz koju prolazi za razvodnika Bojanu Stanisavljević iz Ćuprije je novo iskustvo i dolazak u redove Vojske Srbije preporučila bi svima.


- Motivi za dolazak u vojsku bili su ljubav prema otadžbini, našoj istoriji i poštovanje naših predaka. U našoj četi ima 13 devojaka i trudimo se svakodnevno da pokažemo da i žene mogu da budu uspešne u vojsci kao i muškarci - rekla je razvodnik Stanisavljević, dodavši da se svi vojnici na obuci dobro slažu, da se trude da pomažu jedni drugima i da se svi drže zajedno.

Slične motive dolaska u vojsku ima i razvodnik Ilija Marković, rodom iz okoline Loznice. Kako kaže, nada se da će se po odsluženju vojnog roka zaposliti u Vojsci Srbije.

- Istakao bih taktičku obuku, koja je meni lično od svega bila najviše zanimljiva. Preporučio bih svim mladim ljudima koji žele da se oprobaju i nauče šta je red, rad i disciplina da se prijave u Vojsku Srbije - poručio je razvodnik Marković.

Današnjem gađanju na poligonu "Peskovi" prisustvovali su i zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević i komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading