Ponoš udario na kolege iz opozicije: Jeremićev potpredsednik opleo po Obradoviću, Tadiću i Trifunoviću!

Autor: Tanjug

Vesti

12.05.2020

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne stranke (NS)Zdravko Ponoš izjavio je danas da nikada nije bio pobornik metoda u političkoj borbi koje su uveli Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić, poput incidenata u parlamentu i štrajka glađu na stiroporu ispred skupštine.

RepublikaFoto: Tanjug/prinstcreen
Ponoš i Jeremić

- Nismo u Savezu za Srbiju razgovarali o tim metodama političke borbe, ali da jesmo, možda bismo se dogovorili da je to prava stvar - rekao je Ponoš Radio-televiziji Vojvodine.

Na pitanje o odsustvu predstavnika Narodne stranke u podršci Bošku Obradoviću, Ponoš je odgovorio da je „veliko pitanje kog Boška Obradovića bi trebalo podržati - da li onog koji je pre 10 dana bio čvrsti zagovornik bojkota, onog koji je se pre osam dana na sastanku opozicije zalagao za izlazak na izbore, ili onog koji sada kaže da sa vlastima pregovaramo o izbornim uslovima“.


- Pre nego što nešto podržite, trebalo bi da bude jasno šta podržavate. Govorim o političkom stavu koji će trajati duže od 10 dana - rekao je Ponoš.
 
RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Boško Obradović

- Imam razumevanje za građane koji podržavaju Obradovića, ali ne i za političke aktere koji to čine na način kako čine. Da li je ideja da ga ohrabre da izdrži do kraja, ili da se on odgovori od toga, ili da se samo nakače na to što on radi i nešto što je uspešno i zapaženo - upitao je Ponoš,


- Ako ga podržavaju, neka onda i oni štrajkuju glađu, to bi bilo primereno - rekao je Ponoš, saopštila je NS.

Ponoš je naveo da je Boris Tadić na sastanku opozicionih lidera izneo neobičnu ideju po kojoj bi opozicija trebalo da učestvuje na izborima sa „Listom za bojkot“.

- Ta ideja nije privukla veću pažnju, niti je podržana od ostatka opozicije, a Tadić ju je nakon dva sata na televiziji ipak predstavio javnosti. Smatram da je ideja legitimna i da je sasvim u redu da Tadić proveri na izborima kolika je podrška građana za tu ideju - dodao je Ponoš.

Povodom Tadićeve zapitanosti da li SZS postoji, Ponoš je uzvratio da bi „ako Savez jednog dana prestane da postoji, onda bilo najnormalnije da to saopšti neko ko dolazi iz SZS.

- A ako vest dođe od nekoga sa strane, očekivao bih da muštuluk za tu informaciju ipak uzme Aleksandar Vučić, a ne Boris Tadić - rekao je Ponoš.
 
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boris Tadić

On je ocenio da je odluka Pokreta slobodnih građana da promeni stav i izađe na izbore „greška na koju PSG ima pravo“.

Dodao je da je ta odluka doneta u lošem trenutku, kada su uslovi gori nego što su bili, i kada je u Briselu sve jasnije da nema uslova za izbore u junu.

- Takva odluka PSG remeti ranije postignuto jedinstvo oko neizlaska na izbore, ali uspeh bojkota ne dovodi u pitanje - dodao je Ponoš.

Precizirao je da Narodna stranka nije preispitivala odluku o bojkotu izbora i da „na tu temu postoji puno jedinstvo u rukovodstvu stranke“.

- Najvažnije je da oni u opoziciji kojima narod veruje ne prokockaju poverenje građana. U politici je reč nešto što vredi. Postoje političari koji kažu da je politika veština mogućeg. To je tačno, ali unutar neke politike, nečega što ste obećali. Ako je to samo uopšteno veština mogućeg, zašto bismo onda menjali Vučića za nekog drugog - upitao je Ponoš.

Ponoš je dodao da su oni kojih izlaze na izbore „napravili i finansijsku računicu, jer će sa 10 poslanika u Skupštini Srbije dobijati 30.000 evra mesečno i moći da finansiraju stranku“.

- Mi bojkotom nemamo ništa od toga, nego imamo samo ime, obraz i da držimo reč. Građani bi to trebalo da znaju. Oni koji izlaze na izbore više vode računa o svojoj stranci nego o interesima građana - zaključio je Ponoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading