KLADIONICE IZAŠLE SA PRELIMINARNIM KVOTAMA: Naprednjaci ubedljivi, iznad cenzusa još samo ove tri liste

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

12.05.2020

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija oko SNS ubedljivo će pobediti na parlamentarnim izborima 21. juna, sa čak 61,01 odsto glasova, prognoziraju srpske kladionice.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Na prvoj predizbornoj listi s kvotama koju je juče objavila kladionica "Meridijan", procena je da će daleko iza naprednjaka biti koalicija SPS-JS Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme sa 13,75 procenata, dok će se iznad cenzusa naći još samo SRS Vojislava Šešelja, sa 4,01, i PSG Sergeja Trifunovića, sa tačno četiri odsto glasova.

Ostalih političkih partija i koalicija koje su najavile učešće na izborima trenutno nema u ponudi, a očekivana izlaznost je 52,5 odsto.

Na konkretnom primeru, bukmejkeri prognoziraju da će SNS osvojiti pomenuti 61,01 odsto, pošto su opkladu ponudili na toj granici. Kvota na opkladu "više od 61,01" i na opkladu "manje od 61,01" identična je i iznosi 1,80.

Dakle, na uloženih 1.000 dinara možete dobiti 1.800 dinara.

Komentarišući ove prognoze, Bojan Klačar, izvršni direktor "Cesida", kaže da je reč o preliminarnim kvotama, koje su podložne promenama.

- Na izborima će se pojaviti još neke izborne liste i one će uticati na ostale rezultate, a ispred nas je kampanja u kojoj se polako diže procenat opredeljenih. Ove kladioničarske kvote bazirane su na onome što je poznato danas, odnosno još pre krize... Kvote prepoznaju trendove koje su i istraživački prepoznate, a to je da SNS zadržao postojeću snagu ili ju je blago uvećao zbog činjenice da su jedini bili aktivni proteklih nedelja. Podaci za SRS i PSG pokazuju da se oni nalaze oko cenzusa i da na njihov rezultat dominantno utiče kampanja. Izlaznost je na tragu istraživačkih procena da će biti manja nego ranije, ali ne dramatično - ističe Klačar.

Ozbiljna priča

Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da ove kvote treba shvatiti veoma ozbiljno pošto kladionice imaju ozbiljna matematička odeljenja koja rade precizne proračune.
- Svaka kladionica, naravno, daje kvote da animira ljude da igraju. Oni vam ponude, a vi budite hrabri, pa igrajte, na vama je. Nijedna kladionica ne daje kvotu da izgube novac, već gledaju vrlo realno da se postave. Imaju jaka matematička odeljenja koja vrše proračune i vrlo retko greše. Njihove procene i kvote podložne su promenama u zavisnosti od političkog trenutka, trenutne situacije i oni svoje procente prilagođavaju - kaže Đukanović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading