Martinović saopštio: Prekidam štrajk glađu da bi se izbegle bilo kakve tenzije u Srbiji

Autor: Republika

Vesti

12.05.2020

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović obajvio je da prekida štrajk glađu, jer je ispunjen zahtev zbog koga se pre tri dana odlučio na ovaj radikalan korak.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Aleksandar Martinović

On je dodao da iskreno veruje u državu Srbiju i njene isntitucije i da se nada da će oni koji su učestvovali u napadu na poslanika Marijana Rističevića i koji su izazvali incident biti adekvatno sankcionisani.

- Tužilaštvo je konačno reagovalo povodom brutalnog nasilja poslanika Boška Obradovića, koji je u petak zajedno sa svojim pristalicama pretukao našeg kolegu Marijana Rističevića. Nisam zadovoljan saopštenjem tužilaštva, trebalo je da reaguju oštrije i brže - rekao je Martinović i dodao:

- Zbog toga doneo sam odluku da prekinem štrajk glađu jer je ispunjem uslov zbog koga smo se pre tri dana odlučili na ovaj korak.

Podsetimo, Tužilaštvo je danas i zvanično potvrdilo da su pripadnici Ministarstva unutrašnih poslova podneli danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv B.O, Đ.M, Đ.D. i M.S. povodom incidenta ispred Doma Narodne skupštine Stbije u kojem je povređen poslanik Marjan Rističević.

Kako su mediji ranije objavili, krivična prijava podneta je protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe.


Krivična prijava je podneta zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju Tužilaštva, koje je objavljeno na njegovom sajtu.

U saopštenju se navodi da se oni sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Milica

12.05.2020 13:30

Tuzilastvo ce osuditi Obradovica na bahato ponasanje, u to nema sumnje.

profesor1984

12.05.2020 13:40

Pametna odluka! Pametniji popusta!

Mile

12.05.2020 13:44

Pametniji popusta a Bosko ce biti sankcionisan.

Zoki

12.05.2020 14:00

Gde će on da gladuje. Samo uši od njega