Šut karta za Lutovca: Članovi Glavnog odbora DS skupljaju potpise za smenu lidera stranke, trećina potpisala

Autor: Blic, Republika

Vesti

12.05.2020

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Glavnog odbora Demokratske stranke prikupili su potpise više od trećine članova GO i zakazali sednicu tog tela za nedelju. Budući da je sednica zakazana, pa otkazana zbog vanrednog stanja, ona će u nedelju praktično biti nastavljena. Glavna tačka dnevnog reda, kako se saznaje, biće smena lidera DS Zorana Lutovca.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Kako kaže izvor Blica, deo članova GO nezadovoljan stanjem u kom se stranka nalazi, odlučili su se na ovaj potez. Prikupljanje potpisa trajalo je do kasno sinoć, a odluku o održavanju GO podržala su 133 člana tog tela.

- Prikupili smo više od trećine potpisa članova Glavnog odbora što je dovoljno da bi se zakazala sednica GO. Ljudi su nezadovoljni, stranka gotovo da ne postoji, imamo lidera bez ikakvog autoriteta i više ne može da se čeka - kaže izvor iz vrha DS i navodi da su stranku napustili zamenik predsednika Saša Paunović, internacionalna sekretarka Jovana Majstorović, bivši predsednik omladine Velibor Pavlović, kao i generalna sekretarka Gordana Čomić.

Osim toga, ističe, na formiranje velike DS čeka se preko godinu dana, jer očigledno nečiji interesi nisu da se dozvoli jaka i velika DS.

- Raspušteno je 70 odsto organizacije koja je bila jedina politički organizovana infrastruktura koja bi se suprotstavila režimu Aleksandra Vučića - kaže izvor.

Kako se saznajemo, među potpisnicima inicijative su Vida Ognjenović, Slobodan Milosavljević, Branislav Lečić, Gorica Mojović...

Sednica GO DS će biti održana u nedelju u Sava centru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading