Vesić: Zakupci poslovnog prostora da se izjasne - dug na rate

Autor: Tanjug

Vesti

09.05.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će zakupci poslovnog prostora, koji tokom vanrednog stanja nisu plaćali zakup na osnovu odluke Grada, dobiti rok od 30 dana da se izjasne da li žele da plate 50 odsto duga do kraja godine ili na 12 mesečnih rata čitav dug tokom sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

- To je bio prvi doprinos Grada kako bi se zaštitili vlasnici ugostiteljskih i samostalnih radnji, koji su i imali najviše problema tokom vanrednog stanja jer nisu radili - rekao je Vesić.

Gostujući na tv Pink, on je naveo da je za bašte do sada važilo pravilo da ako je front bašte uži od tri metra, imate pravo da tražite saglasnost susednog objekta da se proširite, ali ako je front bašte širi od tri metra, to pravo niste imali.

- Sada je to ukinuto i svi imaju pravo da traže proširenje, uz naravno saglasnost onog u susednom objektu - rekao je Vesić.

On je dodao da sva pravila ostaju, među kojima su saglasnost Sekretarajata za saobraćaj, projekat i slično.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
branka

09.05.2020 12:13

Blago njima.A nama koji imamo lokale na pijacama zabranili da radimo ponedeljkom.Direktor tako resio. Ponedeljak neradni dan . Niko osim njega ne zna zasto. Resio covek da nas upropasti.