Kurti nastavlja rat sa Tačijem: Hašimov dekret mora biti proglašen neustavnim

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2020

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti zatražio je danas od ustavnog suda da dekret predsednika privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija o mandataru za sastav nove vlade proglasi neustavnim, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti je, kako se navodi, sudu podneo mišljenje u kojem je, između ostalog, zatraženo da se Tačijev dekret proglasi nevažećim i u suprotnosti sa odredbama ustava, prenosi RTK.

Predsedništvo privremenih prištinskih institucija podnelo je danas ustavnom sudu mišljenje koje se odnosi na dekret Hašima Tačija kojim je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.


U saopštenju predsedništva podseća se da je Tači doneo dekret nakon konsultacija s političkim strankama zastupljenim u skupštini.

Danas, tokom dana, mišljenje ustavnom sudu podneli su i poslanička grupa Pokreta Samoopredeljenje, predsednica skupštine Vjosa Osmani i poslanička grupa Demokratski savez Kosova, prenosi Kosovo onlajn.

Ustavni sud je doneo odluku da privremeno, do 29. maja, suspenduje dekret predsednika Hašima Tačija da poveri mandat za premijera Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading