ALEKSANDAR MARTON, LSV: Incident pred Skupštinom liči na 30-te godine u Nemačkoj

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2020

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liga socijademokrata Vojvodine i Vojvođanski front osudili su današnji incident ispred Skupštine Srbije u kojem je učestvovao lider Pokreta Dveri Boško Obradović, kada je nasrnuo na narodnog poslanika Marjana Rističevića i pocepao mu sako.

RepublikaFoto: youtube.com/Liga socijaldemokrata Vojvodine
Aleksndar Marton

LSV i VF naglašavaju da politička arena u Srbiji mora da odiše demokratičnošću.

- Nažalost, ovih dana imamo priliku da gledamo sve osim demokratije. Danas smo imali priliku da vidimo kako Boško Obradović i njegov Pokret Dveri na koji način vide demokratiju. Nažalost, to više liči na 30. godine u Nemačkoj - ocenio je portparol LSV Aleksandar Marton.


On navodi da postoje političke demokratske institucije, kao i način političke borbe, a da, kako kaže, ono što se danas videlo ispred Skupštine nije demokratija, niti "nešto što služi na čast bilo kom političkom akteru u Srbiji“.

- LSV i VF smatraju da zakon mora da se poštuje. Da sveštenici u crkvama, da oni koji sa zgrada pale baklje, da oni koji pred Skupštinom koji napadaju poslanike, pred narodom moraju da odgovaraju - zaključio je Marton.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading