Vulin čestitao Šojguu Dan pobede: Srbi nikada neće pristati da se istorija menja!

Autor: Republika

Vesti

08.05.2020

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku povodom Dana pobede - 9. maja ministru odbrane Ruske Federacije generalu armije Sergeju Šojguu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu

- Pre 75 godina naši narodi su bili pobednici, nacističko zlo je snagom našeg ujedinjenog oružja bilo slomljeno. Milioni života dati za slobodni i bolji svet nas obavezuju da nastavimo sa čuvanjem uspomene na sve žrtve nacističke ideologije - naglašava ministar Vulin na početku čestitke.

- Crvena armija je zadivila svet svojom borbom, upornošću i istrajnošću. Besprimerno herojstvo i svesna žrtva njenih pripadnika ne sme biti zaboravljena. Srbi nikada neće zaboraviti kako su zajedno sa crvenoarmejcima oslobađali Beograd. Sramno bi bilo i nedostojno naših predaka kada se istina ne bi rekla i kada se zahvalno sećanje ne bi sačuvalo. Srbi nikada neće pristati da se istorija menja i da se izjednače žrtve i dželati, okupatori i borci za slobodu. Svaki narod je sam izabrao i sam izborio mesto u istoriji, i to mesto niko ne može da oduzme ili zameni - navodi ministar Vulin i poručuje da "oni koji to ne priznaju mogu da se ljute na svoje pretke što im nisu izborili mesto među pobednicima ali ne mogu da promene istoriju i oduzmu zahvalnost i priznanje narodima koji su se borili, narodima koji su pobedili nacizam".


Ministar odbrane ističe da "u mračnim i teškim vremenima Drugog svetskog rata srpski narod se nije kolebao, mi nikada nismo bili na pogrešnoj strani sveta".

- Ni Srbi ni Rusi nikada nisu pogrešili kada je trebalo birati između dobra i zla i zato Vama dragi druže, kao i svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Ruske Federacije, i ratnim veteranima čestitam zajednički praznik, Dan pobede - navodi u čestitki ruskom kolegi ministru Šojguu ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading