KURTI OPTUŽIO GRENELA: Promenio je ploču posle posete Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2020

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer u tehničkom mandatu Aljbin Kurti izjavio je večeras da je američkom ambasadoru Ričardu Grenelu "važnije brzo postizanje sporazuma nego njegov sadržaj" i da je ubeđen da postoji tajni sporazum između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti je u emisiji “Mišljenje” na TV Kljan rekao da "treba da razumemo da posrednici, kada putuju na relaciji Priština-Beograd, ponekad u šeširu nose priznanja, a ponekad nose šešir posrednika".

- Kada je reč o ambasadoru Grenelu, on je došao kao posrednik i verujem da je trebalo da čuje i zvanični stav države Kosovo. Tačno je da sam bio u intenzivnoj komunikaciji s njim i Grenel je imao stav da Kosovo treba da ukine taksu, a Srbija treba da zaustavi kampanju protiv priznavanja, ali to nije spominjao posle posete Srbiji - rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.


Kurti je izneo tvrdnju da Tači ima tajni sporazum sa Vučićem, ali da prema tom sporazumu Kosovo ne dobija teritoriju Bujanovca i Preševa.

Rekao je da bi prema tom sporazumu Kosovo trebalo da se odrekne nekih opština.

- To je sporazum prema kojem bi Kosovo trebalo da se odrekne opština severno od reke Ibar, Srbija bi takođe dobila dodatne srpske opštine južno od reke Ibar. U zamenu Kosovo bi uzelo neka sela u Preševskoj dolini, ali ne i Bujanovac i Preševo - izjavio je Kurti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading