OVI VIŠE NI SAMI NE ZNAJU ŠTA HOĆE! Lutovac: Učestovali bismo na izborima ako bi bili krajem godine

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

07.05.2020

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicioni Savez za Srbiju poslao je pismo predstavnicima Evropskog parlamenta u kojem je izneo želju da učestvuje na parlamentarnim izborima ukoliko bi oni bili održani krajem 2020 godine, ali samo ako se obezede uslovi za njihovo održavanje.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Ovaj stav javnosti je preneo Zoran Lutovac, predsednik DS, tokom uključenja u program televizije N1 sa opozicionog protesta na Andrićevom vencu.

- SZS je doneo svoju odluku i uputio pismo predstavnicima EU i EP u kom smo zahtevali da se izbori odlože do kraja godine i da se ispune elementarni uslovi za fer i poštene izbore. Bojkot nije svrha, već način da se borimo protiv ovoga što se naziva izborima. Stav SzS je da se 21. ne izlazi na izbore, a jedan od razloga je i bezbednost građana. Mi smo imali jedinstvenu opozicju i pre nego što se PSG pridružio, i imaćemo iako ode iz fronta slobodne opozicije. Mi smatramo da se ništa nije promenilo u korist toga da se izađe na izbore, uslovi su još lošiji, a novi razlog je i zdravstvena bezbednost. Sakupljali su se potpisi u vreme kada je korona bila na vratima. Sada se ugrožava drugi put, jer pandemija nije ukinuta a ukida se vanredno stanje - rekao je Lutovac.

Kako je rekao predsednik DS, stranka ima "svoje organe i članove koji odlučuju o svemu".

- Mi smo odlučili da pravimo veliki DS i o tome smo se dogovorili. Tema da će Tadić preuzeti DS nije tačna, to se pušta u Vučićevim tabloidima. Imamo ogromnu podršku članstva i uz tu podršku ćemo donositi odluke - rekao je Lutovac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vojo

07.05.2020 19:55

Oni bi da prekrše Ustav Srbije.

Branko

08.05.2020 14:21

Idemo na izbor po zakonima koje je donela njegova Demokratska stranka dok je bila na vlasti.