Sergej optužio Jeremića: Spucao si 5.000.000 evra na propalu kampanju

Autor:

Vesti

07.05.2020

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je odlučio da će da izađe na izbore, opasno je zaratio s delom Đilasovog Saveza za Srbiju. Naime, lider PSG je sa Tviter naloga žestoko optužio Vuka Jeremića, lidera Narodne stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Sergej Trifunović

- Nisam se ja "našao", već @vladimirgajic1 upravo to meni piše. Nije moj problem što je u partiji koja je pukla pet miliona eura na predsedničku kampanju koja je uzela 3%, pa nema drugu opciju nego da se kandžicama drži za opciju dolaska vanzemaljaca u bojkot - napisao je Trifunović, otkrivši tako podatke i prljav veš Đilasovog saveznika u bojkotu izbora.

Bogosavljević: Loša strategija bojkotaša

Direktor IPSOS "Stratedžik marketinga" Srđan Bogosavljević u izjavi za Srpski telegraf kaže da ako ta bojkotaška opozicija, ako ima neke rejtinge koji nisu takvi da može da se ugrozi sadašnja vlast, nego su takvi da može da se ostvari jedna ozbiljna reprezentacija u parlamentu koja bi potom mogla da kritikuje, kontroliše, to je mnogo efektnije nego bojkot.

- Međutim, oni su se odlučili za bojkot i u međuvremenu je dosta šansi propušteno da se plasiraju preko nekih stavova. Ranije su mogli mnogo lakše da se organizuju i da budu efektniji na izborima. Sada ima malo vremena da od godinu dana proklamovanog stave da se ide na bojkot pređe na retoriku koja je potpuno drugačija. To ja za njih neefikasna strategija, ali za preživljavanje opozicije jeste bolje da ide na izbore. I mnogo bi bilo bolje da su odluku o izlasku na izbore doneli pre šest meseci, pa pre tri meseca, pa pre mesec dana, a ne danas, kada ostaje 40 dana do izbora - zaključuje Bogosavljević.

Polemika sa Jeremićevim saradnikom i šefom pravnog tima Narodne stranke počela je posle Gajićeve prozivke na Trifunovićev račun.

- Ako čujete ovih dana da je neko od bojkotaša promenio odluku i izlazi na izbore, nemojte sumnjati, laki keš je u pitanju. Vučić je majstor za to. Benefit za građane neće izostati. Znaće se ko drži do reči, ko je na kojoj strani pred bitke koje su tek pred nama - napisao je Gajić.

Lider PSG mu nije ostao dužan, te mu je odgovorio:

- Ako čujete od nekog, recimo, advokata da je laki keš u pitanju, ja, recimo, mogu tom advokatu da ponudim dve opcije: jedna jeste da kao lice koje dolazi iz pravosuđa dokaže da je laki keš u pitanju, a druga je da mi se u suprotnom bez problema svakako napuši ku*ca.

Povod za sukob jeste odluka Trifunovićevog pokreta da izađe na izbora, ali i trvenje među članicama SZS oko izlaska na izbore. Situaciju oko koronavirusa i nazadovoljstvo građana bi da iskoriste Dveri, Boris Tadić nadajući se da je to dovoljno da profitiraju i dobiju podršku za povratak na vlast. Za razliku od njih, najglasniji zagovornici bojkota, pored Jeremića, su Dragan Đilas, Janko Veselinović i Zoran Lutovac.

Borelj: Bojkot nije opcija

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj ukazao je da je važno da građani i politički akteri imaju puno poverenje u integritet izbornog sistema. Dodao je da očekuje da izborni proces u Srbiji bude održan u skladu sa svim preporukama. Prema njegovim rečima, uloga medija, s obzirom na uslove u pandemiji koronavirusa, biće važnija nego ikada.

Govoreći o nameri dela opozicije da ne izađe na izbore, Borelj je rekao:

- Bojkot nije realna opcija, zbog čega EU poziva sve političke aktere da učestvuju u izborima i zastupaju interese glasača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Milorad

07.05.2020 06:35

Ovo je samo dokaz da SzS je jedna raspala i unapred osudjena koalicija na propast.

Vladan

07.05.2020 06:37

Leti perje i prljav veš među opozicijom !

DANA

07.05.2020 06:40

OPOZICIJA JE PROPALA ODAVNO, MA KOLIKO GOD POTROSILI PARA SAMO UZALUD, NEGO STO SU TO DRZAVNE PARE, SVOJE SIGURNO NECE JEREMIC DA DAJE ZA IZBORE

Olivera

07.05.2020 06:45

Tek ce se osipati opozicija. Nije njima do uspeha zemlje i naroda ,nego do njihovog bogacenja.