Ministar Vulin sa ambasadorom Bocan-Harčenkom: Uspešna saradnja dve vojske u suzbijanju epidemije!

Autor:

Vesti

06.05.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao sa danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Teme sastanka bile su aktuelna borba protiv koronavirusa i suzbijanje epidemije i saradnja dve vojske.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Sastanak Vulina i Bocan Harčenka

Ministar Vulin preneo je zahvalnost predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, koji je doneo odluku da se upute ekspertski timovi i medicinska pomoć iz Rusije radi sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja koronavirusa, čime je potvrdio solidarnost Ruske Federacije i u ovim teškim trenucima za obe zemlje.

Posebnu zahvalnost ministar Vulin izrazio je ministru odbrane Sergeju Šojguu na ličnom angažovanju i uloženim naporima na dopremanju medicinske pomoći i upućivanju ekspertskih timova Oružanih snaga Ruske Federacije radi pomoći Srbiji na suzbijanju i gašenju epidemije.

 
Sagovornici su se saglasili da su ruski i srpski timovi ABHO jedinica, kao i ruski tim medicinskih eksperata, zajedno uspeli da za kratko vreme stave pod kontrolu epidemiju u najvećim žarištima u našoj zemlji.

Ministar Vulin rekao je da je Srbija s velikom čašću primila poziv za učešće jedinice Vojske Srbije na Vojnoj paradi 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi, povodom 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu, ali da nažalost veličanstvena parada neće biti organizovana zbog aktuelne pandemije. On je izrazio uverenje da će, kada se za to stvore uslovi, parada biti organizovana i da će pripadnici Vojske Srbije učestvovati i ponovo biti u stroju pobednika.

 
Ambasador Bocan-Harčenko istakao je dosadašnju odličnu saradnju dva ministarstva odbrane i vojski na vojno-vojnom, vojnotehničkom, vojnoobrazovnom i vojnoekonomskom planu. On je ocenio da je saradnja u oblasti odbrane na istorijskom vrhuncu.
 
Na sastanku je istaknuto da će vojno-tehnička saradnja biti nastavljena prema planu, a da će saradnja u oblasti odbrane biti nastavljena i održavanjem vežbi koje su do sada pokazale visok nivo profesionalizma i vrhunsku obučenost, kao i demonstraciju prijateljskih odnosa na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading