Dačić progovorio o prozivkama da je OSRAMOTIO SRBIJU

Autor: blic.rs

Vesti

14.10.2017

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Osman Aga” u izvedbi Ivice Dačića, a “na uvce” turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana podigao je buru u domaćoj javnosti skoro koliko i dolazak srpskog šefa diplomatije na neki od međunarodnih skupova.

Foto: Tanjug
Ivica Dačić

Zamerili su mu što je pevao Erdoganu, pa još na turskom, a onda mu je na sve to i muftija dao bakšiš...  I zaista, veoma često Dačić je na međunarodnim događajima znao da sebe stavi u prvi plan.  Tako je bilo i pre nekoliko nedelja kada je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prišao starom znancu Donaldu Trampu i pokazao mu zajedničku fotografiju iz nekog ranijeg perioda.

- Nema tu šta, Vučić mi ponekad kaže da otpevam nešto, radi atmosphere  - kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za Blic, koji samouvereno tvrdi "I to ima efekta".

- Palestinski predsednik Mahmud Abas mi je rekao da će pamtiti dve večeri: kad je ženio sina i večeru sa mnom. Grčki predsednik je bio oduševljen jer sam mu otpevao “Mi mu timonis” na grčkom. Sergej Šojgu i Sergej Lavrov su pevali zajedno sa mnom. Angela Merkel, Fransoa Oland, Emanuel Makron, Ketrin Ešton, Federika Mogerini su bili oduševljeni. Oland je rekao da sam najbolji ministar na svetu. Estonki sam pevao “Oprosti mi Katrin”, a kad sam došao sledeći put u Brisel, čekao me je poklon. Italijaski ministar Alfano mi se uvek obraća “grande Ivica” - nabraja Dačić reakcije stranih diplomata.

Objašnjava i da je srdačnost naše najjače oružje.

- Mi smo mala zemlja, nemamo novac, nismo veliki i jaki, nemamo atomsku bombu, ali imamo šarm i gostoprimstvo, to je naše oružje. Posvećenost gostu, to je suština, a ne moja želja da pevam. I nije to lako. Probali su to i drugi, ali ne uspeva svima - šeretski kaže ministar i naglašava da je za zemlju ipak najvažnije da gost bude zadovoljan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
NOBL 135

14.10.2017 22:09

Tako i treba Ivice. . A ne go zuta banda samo parice i za parice Zato ih niko neceni.