AMERIČKA AGENCIJA O IZBORIMA U SRBIJI: Očekuje se ubedljiva pobeda SNS

Autor: Tanjug

Vesti

04.05.2020

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka agencija Asošijejted pres izvestila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio 21. jun kao datum održavanja parlamentarnih izbora i dodaala da se očekuje ubedljiva pobeda njegove Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Aleksandar Vučić

Američka agencija navodi da je Vučić danas rekao da posle ovih teških vremena treba stvoriti demokratsku atmosferu i formirati parlament i vladu koji će služiti interesima građana.

AP piše da analitičari veruju da Vučić želi da se izbori održe što pre zbog navodnog pada popularnosti njegove stranke usled strogih mera Vlade donetih tokom pandemije korona virusa.


Američka agencija dodaje i "da veći deo srpske demokratske opozicije planira da bojkotuje izbore zbog Vučićeve čvrste kontrole nad medijima i izbornim procesom".

Podseća i da je bilo predviđeno da se izbori održe 26. aprila, ali da su odloženi nakon što je sredinom marta u Srbiji zbog pandemije korona virusa proglašeno vanredno stanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Filip

05.05.2020 07:10

SNS je svojim radom zasluzila poverenje gradjana

iva

05.05.2020 07:21

Na izborima će pokazati koga narod najviše podržava i voli.

Maja

05.05.2020 07:25

Očekuje se ubedljiva pobeda SNS

Mara

05.05.2020 07:25

Sns ce na ovim izborima osvojiti vecinski podrsku naroda....