(VIDEO) SASTANAK U PALATI SRBIJA: Vučić sa predstavnicima stranaka, tema parlamentarni izbori

Autor: Tanjug

Vesti

04.05.2020

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima, a tema sastanka biće pitanje nastavka izbornih radnji i održavanja izbora. Sastanku u Palati Srbija prisustvuju predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Tekst potpisa

Na sastanak su stigli lider socijalista Ivica Dačić, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednik DSS Miloš Jovanović, član Predsedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

U Palati Srbija su i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Ðurđević, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Prisutni su i Marko Ðurišić iz organizacije "Srbija 21", Bojan Kostreš iz LSV, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapcih, Milan Stamatović iz "Zdrave Srbije", predsednik i potpredsednik SVM Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta "1 od 5 miliona".

Nakon sastanka su planirane izjave za medije.

U Palati je inače posle dužeg vremena prisutan veliki broj medijskih ekipa.

Predsednik Vučić je sinoć rekao da bi izbori mogli da budu 14. ili 21. juna i potvrdio da će danas o svemu u vezi izbora razgovarati sa predstavnicima opozicije.

- Od njih zavisi, spreman sam da idem i na 14. jun - objasnio je on.

Vučić je kazao da su dva datuma ustavno moguća, a to su 14. ili 21. jun.

On je u subotu rekao da postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora, koji se moraju poštovati.

Opozicija, pak, sudeći po onome što su rekli juče za Tanjug, na sastanak dolazi sa nizom dilema i predloga, koji se tiču pitanja da li izbori mogu da se održe i pod kojim uslovima.

Njihove procene i predlozi kreću se od zahteva radikala da se izborni proces nastavi čim se ukine vanredno stanje, preko stava Nove stranke da za to treba sačekati da SZO proglasi kraj pandemije, do ideje Ujedinjene demokratske Srbije da se formira Radna grupa od epidemiologa i članova RIK-a koja bi donela uputstvo o održavanju izbora.

Izbori su, inače, raspisani 4. marta, za 26. april, a prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, kada su se saglasili da se izbori prekidaju i da više ne teku izborne radnje, do daljnjeg.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
mimi

04.05.2020 15:53

postoje jasni ustavni i zakonski rokovi za održavanje izbora, koji se moraju poštovati.

Odgovori 14 0
Konte

04.05.2020 16:07

Izbori su raspisani i treba ih odrzati. Ionako ce situacija sa epidemiom se zavrsiti do kraja meseca.

Odgovori 14 0
Sojka

04.05.2020 17:00

Izbori će biti održani u predviđenom zakonskom roku.

Odgovori 11 0
Simic

04.05.2020 17:12

Nažalost mi nemamo opoziciju.