(FOTO) PALMA: NIJE SVAKO MOGAO DA BUDE TITOV GARDISTA

Autor:

Vesti

04.05.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 40 godina umro je predsednik bivše SFRJ Josip Broz Tito.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Dragan Marković Palma

Sećajući se tog vremena predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je rekao da je oktobra 1979. godine potpisao Zakletvu Vojsci SFR Jugoslavije kao gardista - artiljerijski izviđač, u kasarni "Katarina" u Puli.

Služeći vojni rok nekoliko puta je bio i na Brionima, koji su bili omiljeno mesto za odmor i rezidencija Josipa Broza Tita.

- Uvek sa ponosom ističem da sam služio vojsku u Titovoj gardi jer tada nije svako mogao da bude pripadnik garde - Gardisti su morali da imaju besprekornu biografiju od pradede, dede, do oca, zadnja tri kolena. Vest o smrti Josipa Broza Tita zatekla me je na služenju vojnog roka i bila je veliki šok za nas vojnike.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Marković Palma u vojsci

Palma je rekao da je crveni pasoš bivše SFRJ bio jedan od najcenjenijih u svetu i da mu je jako drago što se današnji crveni pasoš Republike Srbije sve više ceni u svetu.

Fotografija prikazuje kako vojnik - gardista Dragan Marković potpisuje zakletvu Vojsci SFR Jugoslavije u kasarni u Puli oktobra 1979. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading