GENI ŠTITE SRBE OD KORONE?! Kada je izneo ove tvrdnje, žestoko su ga napadali, a doktor Nestorović sada otkriva da li je promenio mišljenje!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2020

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Branimir Nestorović ocenio je da je srpska epigenetika doprinela tome da u našoj zemlji od koronavirusa ima manje stradalih nego što je slučaj u Zapadnoj Evropi.

RepublikaFoto: printscreen
Branislav Tiodorović

Osvrćući se na izjavu doktorke Danice Grujičić, koja je nedavno ocenila da će se ispostaviti da je "doktor Nestorović bio u pravu kada je tvrdio da Srbe od korone štiti genetika", Nestorović je gostujući na B92 precizirao da je reč o epigenetici, odnosno nauci koja proučava kako životne osobine naših predaka utiču na nas same.

- Možda će zvučati čudno, ali to što su naše babe i dede bile gladne utiče na to da smo mi danas otporni na mnoge bolesti. Kao što znate ja se bavim svim i svačim, a oblast koja se bavi uticajem osobina predaka na nas se zove epigenetika i reč je o ozbiljnim istaživanjima - konstatovao je doktor Nestorović i svoju tvrdnju potkrepio još jednim primerom.

- Uzmite zamišljenu liniju koja prolazi kroz Berlin i desno od te linije su sve komunističe zemlje koja su mnogo manje stradale od korone nego što je slučaj sa Zapadnim zemljama. U nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj gotovo niko nije stradao. To su jako zanimljive stvari, a na njih gotovo niko nije obratio pažnju - istakao je doktor Nestorović i još jednom objasnio značaj epigenetike.

- Sve komunističke zemlje bile su siromašnije od zemalja na zapadu. Bili su gladni i zato su danas te zemlje bolje prošle u ovoj pandemiji - zaključio je doktor Nestorović.

 

Danica je medicinski fanatik

RepublikaFoto: youtube.com/ZdravljeTV - Zvanični kanal

Govoreći o svojoj koleginici Danici Grujučić. Nestorović je ocenio da "nije reč o doktoru, već o medicinskom fanatiku".

- Neverovatno je koliko se Danica bori za svakog pacijenta, kao da joj je rod najrođeniji. Iako se ne slažem sa svim, a nemoguće je naći dva čoveka koja se u svemu slažu, bio sam spreman da se bijem sa onima koji su je napadali - rekao je Nestorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading