(VIDEO) Vučić posle sastanka sa Čen Bo: Hvala na najsavremenijoj laboratoriji na svetu! Kinezi su ovde dobrodošli

Autor: Republika

Vesti

01.05.2020

09:03 >> 09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije se, posle sastanka sa kineskom ambasadorkom Čen Bo, obratio javnosti...

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Zahvalan sam onima koji su nam donirali najsavremniju laboratoriju na svetu - "Vatreno oko", mi danas radimo ogroman broj testova. A još više ljudi ćemo da testiramo jer kada ne testirate onda ne znate od čega umiru - rekao je Vučić.

- Mi bez njihove pomoći ne bismo mogli da sačuvamo naše bolnice, to je bio spas za nas i mi tu vrstu pomoći nikada nećemo zaboraviti - zahvalio se Kini Vučić. 

- Mnogo su nam kineski stručnjaci pomogli, ni u jednoj zemlji nisu ostali 6 nedelja! Nigde nisu ostali toliko da pomognu, i epidemiološki, i psihološki, da znamo da nismo sami. 

- Imali smo razgovore oko dolaska većeg broja kineskih turista, mi razmišljamo da Er Srbija uvede let, ida na taj način jačamo našu privredu. Imali smo 43.000 noćenja, a sada imamo 260.000 noćenja kineskih turista. Kinezi su ovde dobrodošli, to bi dramatično ojačalo našu hotelijersku ekonomiju, a i Kinezi bi još bolje upoznali Srbiju - rekao je Vučić. 

- Odlučili smo da još jednom produžimo boravak naših stručnjaka u Srbiji. Oni će nastaviti da pomažu vašim lekarima u borbi protiv koronavirusa. Laboratorija "Vatreno oko" je doprinela u toj borbi, a omogućiće i dalju saradnju naše dve zemlje. Ja sam uverena da  Srbija i Kina biti partneri, ne samo u borbi protiv koronavirusa, nego i u ekonomiji - rekla je kineska ambasadorka Čen Bo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Miki

01.05.2020 09:27

Kina se pokazala kao veliki i veran prijatelj srpskom narodu.Zahvaljujući njihovoj pomoći imamo savremenu laboratoriju za testiranje. A podrška kineskog tima stručnjaka je neprocenjiva.

Natasa

01.05.2020 09:37

Srećni smo što imamo prijatelja kao što je Kina!

Mira

01.05.2020 09:41

Kinezima smo jako zahvalni na pomoci u najtezim trenucima.

Gaga

01.05.2020 09:41

NR Kina nam je pomogla kada je bilo najpotrebnije, pomogla nam je da imamo savremene labaratorije, a pomoc njihovih strucnih timova nam je od velike pomoci.