Vučić na RTS: Moramo biti strpljivi, oštre mere su uvedene kako bismo spasili što više života! Hvala lekarima i vojnicima

Autor: Republika

Vesti

29.04.2020

18:15 >> 19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u emisiji "Oko" na RTS-u i tom prilikom govorio o datumu ukidanja vanrednog stanja, kao i to da li će biti popuštanja u vezi sa policijskim časom za prvomajske praznike.

Foto: RTS/printscreen
Vučić na RTS-u

Predsednik će govoriti i o ekonomskim merama koje će država preduzeti kako bi sanirala posledice koronavirusa po privredu.

Voditelj je najpre upitao predsednika kada će se Srbija vratili u vanredno stanje.

Vučić je naglasio da moramo biti strpljivi, ne smemo kako je rekao ni prerano ni prekasno ukinuti mere, moramo biti odgovorni, dodao je.

Foto: RTS/printscreen

- Prva tri dana nije bilo maski, ali drugih nestašica nije bilo - rekao je predsednik i dodao da su naše prodavnice pune svih proizvoda, kao i bolnice koje imaju svu potrebnu opremu.

Predsednik je naglasio da niko nije sadista i da su oštre mere uvedene zbog toga da bi se sačuvali životi.

- Iako je došla korona, bićemo u prve tri zemlje po stopi rasta u Evropi - rekao je Vučić.

- Ništa u svetu više neće biti isto, to mi je rekao i predsednik Makron u poslednjem razgovoru, pa čak i Angela Merkel. Iznenadićete se koliko ćemo napredovati, stizaćemo razvijene zemlje mnogo pre nego što mislite. Za nas će biti veliki problem april i maj, da bismo se digli, zato počinjemo da radimo punom parom, zato smo ostavili ljudima ovu subotu i nedelju da mogu da se pripreme za rad od ponedeljka. Moraće da bude brzo otvaranje granica. To ćemo da rešimo i brzim testovima -  rekao je predsednik Srbije.

Foto: RTS/printscreen

- U ovom trenutku imamo 675 kliničkih respiratora i 375 u našim magacinima u Kini, koji samo čekaju da budu dopremljeni - rekao je predsednik Srbije i naglasio da je naša zamlja obezbeđena u potpunosti što se toga tiče - rekao je on.

Imali smo dilemu oko sednice Narodne skupštine i dobijali kritike jer nije zasedala, rekao je predsednik. 

- Suština je da smo bili među poslednjima koji smo sklanjali decu iz škola. Tražili su da vratimo decu u kuće, sada traže da ih pustimo napolje. Kada smo preduzeli sve što je predlagano, onda su nas napali što smo uveli vanredno stanje. Nema dileme da je vanredno stanje bilo neophodno, posebno zbog granica - izjavio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Julija

29.04.2020 18:26

Mora biti prisutno razumevanje gradjana i postovanje osnovnih mera opreza!

Odgovori 10 0
Mima

29.04.2020 18:38

Strpljenje i disciplina će nas dovesti do kraja ove epidemije.

Odgovori 10 0
Jelena

29.04.2020 18:44

Policijski cas se smanjuje sto znaci sa Srbija polako popusta sa merama. Zivot se polako vraca u normalne tokove i to je ono sto je najbitnije. Moramo ipak da ostanemo disciplinovani i da postujemo mere.

Odgovori 10 0
Milena

29.04.2020 18:47

Propratimo emisiju i saznajmo informacije iz prve ruke. Pouzdane informacije.

Odgovori 10 0