Da nam se slučajno neko ne uvredi: Maja Gojković se zahvalila Trampu na pomoći u ime cele Srbije

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

29.04.2020

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovarajući na kritike da se vlast nije zahvalila svima koji su pomogli Srbiji u borbi protiv koronavirusa na isti način, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je kazala da je pratila izjave čelnika, i predsednika države, i ministara i predsednice vlade i da je videla da je Srbija svima zahvalila ko je pomogao u teškim vremenima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Maja Gojković

- Prvo je pomogla Narodna Republika Kina, pa smo se njima prvo i zahvalili. Oni su pomogli, zaista, u svakom smislu reči, a Narodna Republika Kina je naš strateški partner, čelično prijateljstvo i naravno da smo im se punim srcem zahvalili više nego drugima - rekla je Gojković.

Ona je dodala i da je Rusija pomogla na određen način, SAD takođe.

- I, evo, ako niko nije iskoristio tu priliku da se zahvali predsedniku SAD gospodinu Donaldu Trampu, evo zahvaljujem se ja zato što su poslali znatan broj maski i određeni novčani iznos Srbiji - rekla je Gojković.

Predsednica parlamenta je iz poslaničke klupe istakla da je pomogla i Evropska unija i zahvalila na tome, navodeći da je strateško opredeljenje Srbije da postane punopravna članica EU.

- Mi nećemo odustati od tog našeg spoljnopolitičkog cilja, a sami oni su međusobno razmenjivali poruke da ne postoji solidarnost međusobna. Zaboravili su na Italiju i mi nismo tvorci tih izjava, nego su sami jedni druge optuživali da u ovim teškim vremenima, jednostavno, nisu solidarni jedni prema drugima - rekla je Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading