(VIDEO) U Srbiji koronavirusom ukupno zaraženo 8.724 ljudi, umrlo 173! Situacija se smiruje, ali se pojavljuju "džepovi" zaraze

Autor:

Vesti

29.04.2020

13:06 >> 13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj konferenciji za medije u Vladi Srbije, lekari iznose najnovije podatke o koronavirusu u našoj zemlji.

Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon/Ilustracija

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 5.579 osoba, od kojih je 227 pozitivno. U Srbiji je ukupno zaraženo 8.724 ljudi, saopštila je dr Darija Kisić Tepavčević.

U Srbiji se 78 pacijenata nalazi se na respiratorima, a ukupan broj izlečenih je 1.292.

Od poslednjeg izvešteja preminulo je još 5 ljudi, ukupno 173. Sa respiratora je skinuto 39 osoba, a procenat smrtnosti iznosi 1,98.

Dr Kisić Tepavčević kaže da je u ustanovama za smeštaj starih zaraženo 573 korisnika i 131 zaposleni. Dodaje da je u Beogradu 2.122 zaraženih, što je 27,38 odsto ukupnog broja obolelih u Srbiji.

Odgovarajući na pitanja novinara, dr Predrag Kon kaže da podaci pokazuju da se situacija smiruje, ali da oprez mora da postoji, jer se pojavljuju tzv. "džepovi", gde virus nalazi način da preživi.

- Trenutno u velikim gradovima imamo manje pozitivnih nego po manjim mestima, što je epidemiološki jako dobro, jer je tamo mala verovatnoća kontakata - kaže dr Kon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading