Palma: Srbija se u vreme korone pokazala jačom od 80 odsto zemalja Evrope i sveta

Autor:

Vesti

28.04.2020

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"I u zdravstvenom i u ekonomskom smislu, Srbija se u vremenu koronavirusa, pokazala jačom od 80 posto evropskih i svetskih zemalja", izjavio je u Skupštini Srbije, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Jedinstvena Srbija
Dragan Marković Palma

- Srpska ekonomska statistika nikada nije bila bolja. Kada je to bilo u istoriji da država Srbija daje tri meseca po 30 hiljada dinara po radniku? - upitao je Marković i pozvao sve da glavne teme u narednom periodu budu ekonomija i budućnost.

- U Srbiju je poslednjih dva tri meseca došlo 700 000 naših građana koji su radili u inostranstvu, a 90 posto tih država, iz kojih su se naši građani vratili, su bogatije od Srbije. Tamo je zdravstvo na višem nivou i jesu više plate, ali tamo nije besplatno kao u Srbiji, tamo se lekarski pregledi plaćaju od 400 do više hiljada evra. Ali 30 posto tih naših građana koji su se vratili će ostati u Srbiji - rekao je Marković.

- Što se opozicije u Srbiji tiče, na sastanku kod predsednika Vučića na početku vanrednog stanja, predsednik Srbije je pitao sve i parlamentarne i vanparlamentarne stranke i poziciju i opoziciju "Da li se slažete sa tim i tim merama u borbi protiv koronavirusa?" Jednoglasan je odgovor bio "DA" - podsetio je Marković.

- Vi danas možete da dovedete žiri na međunarodnom nivou, ali neće imati primedbi na rad državnih organa Srbije - kaže predsednik Jedinstvene Srbije.

- Ja bi zamolio sve da naše teme ubuduće budu ekonomija i život od sutra, a to sutra će biti za 10 – 15 dana. I da više ne budu samo poruke po ceo dan "Ne izlazi, gotov si". Što se tiče borbe protiv virusa Kovid-19 mere su poznate i svi ih poštujemo, ali važno je da pričamo o tome kakva će nam biti ekonomija. Srpska ekonomska statistika nikada nije bila bolja, Srbija je došla u situaciju da pomaže jednoj moćnoj Italiji, iako je ta Italija aktivno učestvovala u bombardovanju naše zemlje 1999. godine. Tu se pokazuje svaka veličina Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, ministri, naši zdravstveni radnici su radili i rade kao jedan tim i odlično rade. Želim da pohvalim i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića, koji je radio i radi sve ovo vreme na vraćanju naših državljana iz celog sveta. Svi ministri, osim Zlatibora Lončara, ne treba da se više bave koronom, već budućnosti u svojim resorima. Sve čestitke zdravstvenim radnicima Srbije, vojsci, policiji, kao i radnicima u javnim komunalnim preduzećima koji čiste naše ulice i zgrade - rekao je Dragan Marković Palma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading