Dačić izneo lični stav: Realno je da izbori budu 40 - 50 dana od ukidanja vanrednog stanja

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2020

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Realno je da izbori budu 40-50 dana od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji, a ono bi moglo da bude brzo ukinuto", kaže predsednik Socijalističcke partije Srbije Ivica Dačić i navodi da to značci da će izbori biti do kraja prve polovine ove godine.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Dačić je rekao da je to samo njegovo razmišljanje na osnovu onoga što piše u Ustavu i zakonima, jer se, kaže, o održavanju izbora još nije razgovaralo.

- Ako neko misli da sada neko može da sedne i kaže "izbori će sada da budu na jesen ili ne znam za Novu godinu'', za to su potrebne odgovarajuće odluke - kaže Dačić.

On je podsetio da je jasno rečeno na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranaka koje su imale nameru da učestvuju na izborima i podenele liste, da ćemo se sastati posle ili uoči ukidanja vanrednog stanja i da ćemo tada razgovarati dalje.

- Ali generalno tamo gde su izborne radnje prekinute u tom momentu bi trebalo da se postupi posle ukidanja vanrednog stanja i ponovnog restartovanja RIK, znači toliko još dana da bude do izbora - rekao je Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading